Laddar
  • Recept

    Recept på ”Nyttigare Cheesecake”

    Ett tips för veckans ätardag: En nyttig och god cheesecake.

    Ingridienser: 
    * 4-6 Digestive Fullkorn/Light
    * 3 Ägg
    * ca 2dl Sötningsmedel.
    * 250g Philadelphia Light
    * 1 msk LättKesella
    * 1,5 tsk Vaniljsocker.
    Gör så här: 
    Smula Digestive-kexen i botten på en form. Viska ihop Sötningsmedel och Äggulorna, tillsätt sedan Philadelphia, Kesella och Vaniljsockret.

    Vispa Äggvitorna till ett hårt vitt skum, (viktigt att bunken du vispar i är ordentligt ren, annars blir inte skummet hårt).

    Vänd försiktigt ner äggvitan i socker-smeten och rör varsamt ihop.

    Häll sedan den härliga blandningen på digestivebottnen och smula sedan lite mer på toppen.

    In i frysen i ca 12 timmar och ta fram den en stund innan det är dags att njuta!

  • Liknande inlägg

    3 Comments

  • Reply Robin 17 maj, 2013 at 12:02

    Skitnyttig.

  • Reply Elin 17 maj, 2013 at 12:21

    Ja, det är verkligen fettet som är onyttigt i cheesecake…

  • Reply Sara 21 maj, 2013 at 13:53

    Hur tänker du kring alla e-ämnen som finns i många fitness och light produkter? Flera kemikalier såsom bisfenol-a och triclosan gör på lång sikt att ämmnesomsättning går ner och ökar risken för fetma.

  • Leave a Reply