Laddar
  • Okategoriserade

    Kladdkaka med frosting – kaloribomb

    6ab169b6021911e3828a22000a9f191e_7

    Några av er frågade om receptet till kladdkakan Hannah bakade härom dagen. Här kommer det. Kom ihåg att den inte är det minsta nyttig och är ej att rekommendera om ni inte bulkar eller har ätardag. :)

    Ingredienser (gör dubbel sats för en tjockare botten):

    2 ägg
    2.5 dl socker
    4 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    100g smör
    1 dl mjöl
    1/2 tsk salt

    Steg för steg:

    – Sätt ugnen på 175 grader

    – Smält smöret i en kastrull

    – Vispa ägg och socker tills det blir poröst

    – Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

    – Häll ner smeten i en brödad form

    – Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.


    Frostingen (som du brer på när kakan svalnat):

    60 g rumsvarmt smör
    5 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 dl kakao
    100 g Philadelphiaost
    1 msk varmt kaffe

  • Liknande inlägg

    1 Comment

  • Reply Veronica 15 augusti, 2013 at 06:07

    Grymt!! Tack för receptet, Hannah & Philip! :)

  • Leave a Reply