Laddar sidan...
 • Philip svarar

  Läsarfråga: Godis eller proteinbar?

  Hej Lailani! Kom på en sak precis nu, som inte har med ditt blogginlägg att göra men som jag tycker är en intressant fråga ändå och vem är bättre än dig på att besvara frågor, here it comes!
  Jag brukar oftast ta två proteinbars, vanligast questbars, tillsammans med en celsius till bion eller liknande på helger, men vad är egentligen bäst? För en salt och blandat påse blir ju nästan samma kalorier, men det innehåller ju socker och diverse.
  Men, vad är egentligen bäst? Och är det lättare att bränna kalorierna än sockret från godiset?
  Hoppas du förstår mitt tänk!
  Med vänlig hälsning, Ellinor

  SVAR: Tja! Mitt svar är att du alltid ska välja proteinbar före godis. Godis som innehåller stora mängder socker är aldrig bra förutom direkt efter ett träningspass. Givetvis innehåller dina bars kalorier och därför kan de energimässigt till och med göra att du går upp i vikt mer än om du hade ätit godis. Har du bara koll på totala kaloriintaget behöver du inte oroa dig. De ger dig dessutom betydligt mer protein, fibrer och eventuellt vitaminer och mineraler än godis. Ditt blodsocker kommer inte att skjuta i höjden om det är mindre onyttiga proteinbars med minimalt med socker i och även det minskar risken för fettlagring. Personligen hade jag inte druckit Celsius så sent på kvällen (om det är kvällsbio) eftersom det kan påverka din sömn och så anser jag inte Celsius vara vidare nyttig eller bra för kroppen. Läs inlägget nedan.

 • Liknande inlägg

  1 Comment

 • Reply Philip Lailani svarar på läsarfrågor! » À la Maria 24 mars, 2014 at 00:35

  […] 1. Godis eller proteinbar? 2. Vad tycker du om Celsius? […]

 • Leave a Reply