Laddar sidan...
 • Philip svarar

  Läsarfråga: Ska jag minska på kaloriintaget?

  Hjärtligt grattis en fin Oliver! Glad för att ni verkar ha bra koll på hur man tar hand om de små människorna trots att det inte finns några facit :) Vill välkomna dig till gymmet Philip trots att jag inte kommer att vara där. Tills sist en fråga: Jag är en man som väger 80 kg. som har ätit 2300 kalorier/dag och tränat utan att tappa fett. Kan jag sänka kaloriintaget ännu mer tror du?
  Patrik Lund

  SVAR: Tack! Ja, det kommer nog gå hur bra som helst. Din fråga är precis som många andra inte lätt att svara på utan mer information. Det låter konstigt att du inte går ner på 2300 kcal. Prova att sänka en aning till. Se till att hålla ett högt proteinintag bara och träna lika hårt som tidigare. Ät så ”ren” mat du kan och undvik vitt mjöl och socker. Hunger är ingen fara om du deffar under en period, du har gott om energi ändå. Det är snarare ett tecken på att din vikt går åt rätt håll. Tänk på att man kan mäta resultaten på många sätt. Måttband eller fettmätare är bäst i ditt fall. Tänkte ifall du kikat på vågen och den står still. Muskler väger mer än fett så det kan bli så om man tränar styrka samtidigt som man bränner fett.

 • Liknande inlägg

  2 Comments

 • Reply Bertil Örjestad 8 april, 2014 at 12:31

  Oftast äter folk mer kalorier än de tror. Man uppskattar helt enkelt fel.

 • Reply Patrik Lund 8 april, 2014 at 21:17

  Håller med dig till fullo Bertil att det är vanligt men själv var jag väldigt noggrann. Får väl se till att gå ned till 2000/kcal. innan badsäsongen :)

 • Leave a Reply