Laddar
 • Skönhet

  Gästbloggare Isabelle: Grundläggande hudvård

  spickerHej,
  Jag heter Isabelle Spicker och kommer gästblogga lite då och då här.
  Jag lärde känna Philip när jag anlitade honom som pt och har sedan dess varit med lite här på bloggen med olika erbjudanden från mig.

  Jag är utbildad hud & spaterapeut på Hudvårdshögskolan IBS och jobbar idag mitt i Stockholm city vid Hötorget där jag utför diverse behandlingar så som ansiktsbehandlingar, vaxning, ögonfransförlängning med mera.

  Här är tanken att jag ska dela med mig av min vardag som hudterapeut, prata om olika behandlingar och syften med dessa, komma med härliga erbjudanden och allmänt snacka hudvård.

  Jag tänkte börja med att prata om lite grundläggande hudvård och varför det är viktigt.

  1. Rengöra
  Rengöringen är det viktigaste steget i din hudvård och ska göras morgon och kväll. Man rengör för att få bort överskottsfett och föroreningar som samlats på huden under dagen. Rengöringen förbereder även för nästkommande produkter så att de kan appliceras och jobba på en ren hud.

  2. Exfoliera
  När vi exfolierar eller peelar som det också kallas tar vi bort döda hudceller som ligger på ytan och som gör att huden ser trist och grå ut. Vi rengör porerna på djupet vilket gör att vi minskar uppkomsten av akne och pormaskar.

  philipbehandling

  3. Återfukta & reparera
  Fuktinnehållet i huden minskar vid utomhusvistelse, kallt klimat, när vi utsätts för sol, efter dusch/bad och med åldern.
  Vi måste dagligen återställa hudens fuktbalans genom att använda en kräm som återfuktar även på djupet och inte bara ytligt och för stunden. Vi vill ha en kräm som verkligen går ner i huden och ger det resultatet vi önskar.

  4. Beskydda
  Ungefär 90 % av hudens ålderstecken orsakas av solexponering och därför är det så viktigt att vi skyddar huden med en solskyddsfaktor dagligen. Skadliga UV-strålar når oss även om det inte är soligt ute så använd solskyddsfaktor året om för bästa skydd. Många dagkrämer idag innehåller solskyddsfaktor, kolla vad som står på förpackningen. Själv använder jag spf 30 i min dagkräm.

  Detta är de fyra grundläggande stegen i din hudvård. Huden är som bekant för de flesta kroppens största organ och har många viktiga uppgifter så som att skydda kroppen mot omgivningen, t.ex. bakterier och mikroorganismer. Den hjälper även till att reglera kroppstemperaturen och skyddar muskulaturen och de innanförliggande organen mot yttre påfrestningar. Huden är ett viktigt skydd och måste tas om hand på bästa sätt. Jag kommer att tipsa om olika produkter som jag använder och gillar och förhoppningsvis kommer ni tycka att det är intressant och informativt. På återseende!

  burkar

  / Isabelle Spicker, hotorgskliniken.se

 • Liknande inlägg

  2 Comments

 • Reply 10% rabatt på alla hudvårdsbehandlingar » Philip Lailani - Personlig Tränare - Träningsblogg 12 oktober, 2014 at 22:28

  […] Läs Isabelles gästinlägg om grundläggande hudvård HÄR. […]

 • Reply Gästbloggare Isabelle: Ögonfransförlängning » Philip Lailani - Personlig Tränare - Träningsblogg 14 januari, 2015 at 12:07

  […] Hudterapeuten Isabelle svarar på frågor – Veckans produkttips – Grundläggande hudvård – 10% rabatt på […]

 • Leave a Reply