Laddar sidan...
 • Skönhet

  PRP behandling för håret

  Min syster Tara gör en PRP behandling som jag tänkte berätta mer om eftersom många av er frågade på instagram.

  PRP står för ”Platelet Rich Plasma” där Platelet är engelska och betyder blodplättar (trombocyter). Dessa består av en stor mängd olika tillväxtfaktorer – kroppsegna proteiner med stark positiv inverkan på aktiviteten i cellerna.

  Behandlingen med PRP innebär att koncentrerade tillväxtfaktorer utvinns och injiceras direkt i områden i behov av läkning och stimulans. PRP har länge tillämpats inom kirurgi och idrottsmedicin men har på senare år även börjat användas i estetiska syften – till att förbättra hår och hud. Behandlingen är 100 % naturlig och riskfri då endast kroppsegna ämnen används.

   

  Bromsar håravfall

  Stimulerar tillväxt

  Ökar näringstillförseln

   

  PRP

  Tara ska genomgå tre behandlingar och gjorde sin första för fyra veckor sedan. I helgen gjorde hon den andra för att sedan göra tredje och sista om ytterligare fyra veckor.

   

  Hur går en PRP-behandling till?

  Först appliceras en bedövningssalva i hårbotten. Genom ett vanligt blodprov tas sedan cirka 15ml blod som centrifugeras så att de olika beståndsdelarna skiktar sig. Tillväxtfaktorerna syns då som ett tydligt lager och kan lätt tas om hand och injiceras ytligt direkt i hårbotten – därefter börjar din kropp arbeta. En behandling tar cirka 90 minuter inklusive bedövning.

  Kvinna-33-ar1Man-18-ar

  Ni kan läsa mer om behandlingen hos Nordic Hair Clinic som finns på Kungsholmen i Stockholm, Kristinelundsgattan i Göteborg men även som pop up klinik i Borås.

  http://www.nordichair.se/

 • Liknande inlägg

  2 Comments

 • Reply Anna 30 maj, 2016 at 11:04

  Hej,

  Jag är nyfiken på prp för mer hår och undrar så om din syster har fått någon effekt???
  Hade blivit såå glad om du svarade och berättade om det blev någon skillnad…

  Tack på förhand!

  Anna

  • Reply Mona S 25 januari, 2020 at 08:32

   Hej inget svar?

  Leave a Reply