Ska jag köra med eller utan maskin?

Hej jag brukar träna 4 gånger i veckan på gymmet och jag undra hur jag ska lägga upp mitt schema. När jag tränar lårmusklerna brukar jag köra med 2 övningar, en övning med maskin och en utan och det jag undrar är vilken övning jag ska köra först, på maskin eller utan maskin? Ska jag köra de 2 övningarna för samma muskel direkt efter varann?
tack i förhand :)

SVAR: Det går inte att ge ett rakt svar på din fråga eftersom jag helst skulle vilja att du varierar träningen så mycket det går. I början av din träningsperiod kan du dock köra samma övningar varje pass. I maskin får du hjälp att bana rörelsen och lämpar sig därför om du är nybörjare. Fria vikter gör att du hjälper till med assisterande muskler, vilket gör att du blir bättre tränad. Men de olika sätten har båda sina fördelar och nackdelar beroende på vad man är ute efter. Det spelar egentligen ingen roll vilken ordning du gör dem i men jag skulle nästan säga att du kan börja med fria vikter eftersom du inte är trött och minskar på så sätt risken för att skada dig. Du kör sedan utmattningsset i maskinen. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.