Fuck cancer!

Mamma vägrade låta cancern ta hennes liv. Hjärntumören opererades bort och hon har i flera år kämpat för att få tillbaka synen, balanssinnet, greppstyrkan, håret osv. men det har inte varit lätt. Hon ramlar ofta, får inte jobba och har inte fått köra bil sedan hon blev sjuk. Min mamma har alltid varit överviktig och det har inte varit lätt för mig som hennes son att hjälpa henne och särskilt inte när jag bor 35 mil ifrån. Det goda i alla tråkigheter är att hon har tränat och gått ner 45 kilo senaste året och är idag är hon smal för första gången sedan jag var fyra år. Så starkt jobbat av henne!

Det är inte lätt att se någon som står en nära bli genomgå svåra operationer för att sedan bli sjuk av efterbehandlingarna och mer eller mindre personlighetsförändras och bland annat få sämre minne. Jag önskar ingen det hon varit med om. Så nästa gång du klagar på att det är tråkigt/jobbigt att gå och träna eller skyller på att du inte har motivation tycker jag att du ska fundera en gång till och känna dig lycklig att du har hälsan i behåll och bege dig iväg för att bli lite starkare, smidigare, uthålligare och snyggare än du redan är. Livet är för kort för att slappa bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.