Angående deffen…

Jag märkte att det fanns en del oklarheter angående min kommande deff. Jag får ta det från början helt enkelt. :)

Skillnaden mellan bulk och deff är att man vid bulk satsar på att bygga muskler och vid deff ”banta” utan att förlora muskelmassa.

När man vill bygga muskler är det en fördel om kroppen får i sig fler kalorier än om man vill stå still i vikt. Det handlar inte om att svulla i en massa onyttigheter utan bara några hundra kalorier extra från vanlig nyttig mat. I mitt fall var det min ”utmaning” att väga 100 kg som gjorde att jag la mig på ett betydligt högre kaloriintag och på så sätt även la på mig en del fett. Nu har jag vägt mina 100 kg i lite mer än en månad och känner att det är dags att skala av fettet för att se vad som visar sig i muskelmassa där under. Åter igen, det är fettet som avgör hur vältränad man ser ut på bild till exempel. Får man fram konturerna och rutorna behöver man inte vara så stor eller väga så mycket för att se bra ut på foto.

Att jag väljer att äta en GI-baserad kost under min deff beror på min livsstil. Jag mår jättebra under LCHF, går ner i fettvikt riktigt fort och orkar träna riktigt hårda pass men jag vet att om jag inte har tid att planera, spendera i köket osv är det inget som håller i längden för mig. Dessutom vet jag att jag kommer att behöva bryta ketosen vid ett par tillfällen vilket inte är bra i sig.

Jag ser inget ekonomiskt intresse i LCHF utan förespråkar det för att jag anser att den kosthållningen fungerar bra för de flesta. Jag tränar/coachar/hjälper lika många som äter GI, pulverdiet, vanlig mat osv. Det är viktigt att man väljer den kosthållning som passar ens livsstil så man optimerar chanserna att lyckas.

 

1 kommentar

    • viktor24 januari, 2013 kl. 07:04
    • Svara

    Jag undrar var du utbildade dig till pt för jag skulle själv vilja göra det. Jag går samhäll men man behöver väl inte ha gått någon speciell linje för att kunna bli pt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.