Kan jag dricka proteindrink efter träningen?

Hej Philip, jag vill först och främst tacka för en bra blogg och kul att du har blivit frisk igen! Din bligg håller min motivation uppe! Jag har i tre veckor ätit strikt LCHF och tränat intensivt med pilatesboll hemma ungefär 3 gånger i veckan. Det går superbra för mig och jag känner att jag mår väldigt mycket bättre. Jag väger idag 111,6 kg (minskat 6 kg) och jag undrar om det är viktbromsande för mig att dricka proteinpulver efter min träning? Jag vill gärna bygga muskler under min viktminskning och jag är inte rädd för att ha gått upp i vikt genom att ha byggt muskler, men jag vet inte om det är till min fördel. Ska jag vänta med proteinpulver tills jag gått ned ordentligt i vikt? Hoppas jag inte besvärar dig med min fråga men jag har ingen annan att vända mig till. Tack på förhand / Aida

SVAR: Du kan med fördel dricka protein efter träningspasset. Vid en tillfällig viktnedgång kan man byta ett eller flera mål mot proteindrink/måltidsersättare ifall man vill. Om du gör det under en längre period och flera av dagens mål bör du rådgöra med en läkare eller dietist. Efter träning är det hur som helst bra att få i sig protein. Det hjälper till att återhämta dig snabbare så du kan träna oftare och hårdare. Kör hårt och lycka till med viktnedgången! Skriv gärna till mig igen när du är nere på tvåsiffrigt. Det kommer gå fortare än du tror! Go go go!

1 kommentar

  1. Thank uu!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.