Det ÄR inte lätt men ALLA kan! DU med!

Jag vet inte varför men det verkar som att folk får för sig att de som är smala/vältränade/starka/spenstiga, you name it är födda så, vunnit sin form på lotto eller har sååå otroligt lätt att de bara behöver träna två gånger i veckan och strunta i läsken för att nå sin toppform.

Riktigt så är det inte. Det är dedikerade människor som förstår att om man vill nå någonstans får man kämpa för det. Det finns inget ytrymme för lathet. Visst kan man se på det här med att vara i form på olika sätt. För en del är det att äta sunt och känna sig pigg som innebär en bra form och för andra är det en muskulös kropp med så lite kroppsfett som möjligt som gäller.

De flesta kan nog vara överens om att dålig kondition, övervikt och dåliga vanor inte hör till den här kategorin. Jag vet inte vilka personerna på bilderna nedan är men jag tänkte motivera er till att tänka en gång extra när det gäller era dåliga vanor och på något sätt försöka påverka er som inte orkar träna men som ändå går runt och beklagar er över era bilringar, kärlekshandtag och trasiga ryggar. Det går att göra något åt det! Punkt slut.

De här männen började men en vana att öppna en öl framför sporten någon dag i veckan. Den sköna känslan efter en hård arbetsdag gjorde att de började dricka både fyra och fem dagar. Till slut var ölen en del av deras kostcirkel. Till öl passar pommes, feta såser och annat flottigt anser de.

Den här kvinnan älskar sötsaker. Det finns ju en dag i morgon med tänker hon. Då kan hon ta tag i sitt liv. Eller kanske efter helgen. Flingor, kakor, glass, bakelser, snabbmat är det som fyller upp skafferi och kylskåp. Träningen har hon skjutit på månad efter månad, år efter år. Det är ju så mycket som måste styras upp. Kläder, gymkort, barnpassning osv. Dessutom är det ju bra om man går ner lite i vikt innan man visar sig där anser hon.

 

Den här kvinnan insåg att läkarbesökets senaste värden inte gynnar ett långt och friskt liv. Omfången på kroppen är oroväckande. Det är nu dags att göra något åt det. Bestämma sig för vilken kosthållning som ska följas, planera dagarna, veckorna, sätta upp mål, delmål och börja ta tag i sitt nya liv. Det kommer att ta tid men det är värt det i slutändan!

De här tjejerna har valt att träffas på gymmet istället för att ta en cafffe latte och en morotskaka på ett café. På så sätt kan de svettas, umgås och ha kul tillsammans.

Den här killen vet att det är viktigt att få i sig mycket protein och fokuserar på att äta mycket kött, fisk, fågel, ägg och mjölkprodukter. Han har dessutom räknat ut att det kan löna sig att dricka proteinpulver för att komplettera kosten.

Den här tjejen har förstått att vardagsmotion är viktigt i samband med en god kosthållning. Det finns inga bortförklaringar att man mår dåligt, haft en jobbig dag på jobbet och därför måste äta lite ”gott” när man sitter framför tv:n på kvällen. Först efter ett träningspass känner hon att hon kan unna sig något och då blir det i 9 av 10 fall något nyttigt.

Den här killen insåg för länge sedan att det är viktigt med en god hälsa och struntar helt i att förgifta kroppen med cigaretter. Han tar det dessutom väldigt lugt med alkoholen och dricker bara vid väl utvalda tillfällen. Han ser då till att dricka mycket vatten och unviker så klart onyttigt fyllekäk.

Den här kvinnan skiter i både semeldagen, våffeldagen, kanelbullens dag och gustav adolfsbakelsedagen och allt vad det nu heter. Det är bara dåliga ursäkter att få trycka i sig onyttigheter.

Den här kvinnan insåg att rumpan består av muskler och går att forma genom träning på gymmet. Knäböj, utfall, grodhopp och en massa andra övningar står på hennes schema varje vecka. Om hon får beröm för sin fylliga rumpa? Vad tror ni?

Den här mannen förstår att man inte kan äta pizza, kebab och hamburgare om man vill ha bort sitt kroppsfett. Det är ren mat med massor av näring och byggstenar som gäller. Musklerna måste dessutom belastas genom träning flera gånger i veckan. Där är det all in som gäller. Train insane och remain the same är hans motto.

Den här tjejen planerar sina måltider, struntar i chipsen trots att det är lördagkväll, hittar sundare alternativ och dricker hellre ramlösa än lådvin på kvällarna. Hon är dessutom väldigt stolt över sin kropp och bryr sig inte alls om att folk ute på nätet tycker att hon är dum i huvudet som visar upp sig. Sluta titta om ni inte vill se är hennes svar.

Den här kvinnan vet att det kommer tuffa perioder då man absolut inte vill eller orkar gå till gymmet men gör det ändå. Även om passen inte blir lika bra ger de motivationen en skjuts framåt till den dag man är på banan igen. Alla pass är bra pass. De kan inte vara hundraprocentiga jämfört med de bästa passen hela tiden men i förhållande till dagsformen kan de.

De här grabbarna umgås med vänner som är likasinnade. De vet att om de träffar personer som har dåligt inflytande kan det påverka deras kost och träning och livsstil. Det är viktigt att kunna dela erfarenheter, peppa varandra och finnas där för varandra när motivationen tryter. Lika barn leka bäst, eller vad säger man?

 

18 kommentarer

2 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

  • jennie16 februari, 2013 kl. 06:03
  • Svara

  :-)

  • Martina16 februari, 2013 kl. 09:38
  • Svara

  Den här tjejen blev lite mer peppad, trots att regnet ställde in skidträningen bestämde hon sig just för det bir gymträning istället.
  Tack för bra och peppande inlägg!

  • Sara16 februari, 2013 kl. 09:47
  • Svara

  Tack Philip för att du alltid peppar och stöttar. Älskar dina tips och trix!
  Trevlig helg!

  //S.

  • Malin16 februari, 2013 kl. 12:39
  • Svara

  Den här tjejen fick tillbaka motivationen att gå till gymmet efter en jobbig vecka som gjorde att hon tappade motivation till att göra nånting alls. Så idag ska hon tillbaka igen och fortsätta kämpa för drömkroppen.

  • Anna16 februari, 2013 kl. 12:44
  • Svara

  Ja Gud förbjude att man umgås med människor som inte är träningsfreak.
  Jag vet… låt oss helt enkelt nonchalera alla som väget för mycket…
  Eller varför inte skicka alla feta till samma ställe..? För lika barn leka bäst… eller hur?
  Det finns ju inget med den bilden som säger att det ör 4 manliga modeller som gör ett jobb tillsammans…

  Hur dum och nonchalant får man vara när man är PT egentligen?
  Tror du att du motiverar svårt överviktiga med bilder på människor som inte är i närheten av att se ut som de flesta gör?

  Sen måste jag ju säga att trots tjejernas kroppar så verkar det väldigt som om man är väldigt osäker om man
  måste köra upp röven i kameran för att få bekräftelse av andra.

  Och… du borde satsa på att umgås med folj med lite lägre IQ än snittet.. för helt ärligt så leka ju lika barn bäst!

   • Ulf Kjellgren17 februari, 2013 kl. 21:17
   • Svara

   Anna, du pratar om en ’yrkeskategori’ med egentligen noll kvalifikation inom kost och näringslära (för att inte tala om anatomi och dyl) personer som läser hotell & resturang på gymnasial nivå läser kostvetande på både bredare och högre nivå än vad dessa ”pt” får på sina brevkurser.

   Torde även vara rätt övertydligt att personen ifråga i detta fallet på sin höjd matade in ”ripped + female + male bodys” i google för att samla sitt material till detta ’pepp’ inlägg.

   • Wickan18 februari, 2013 kl. 10:10
   • Svara

   Jag är svårt överviktig (svårt, vafan säger man så för?) och jag blev sjukt motiverad av inlägget. Så om inte du är det så kan du ju knipa din käft och låta alla andra positiva människor bli inspirerade :)
   Tror du att man vill vara stor eller? Tror du inte att man blir motiverad av sånt här?!

    • Ulf Kjellgren18 februari, 2013 kl. 11:26
    • Svara

    To each his own, men att en människa som skall föreställa ’professionell’ och innehar en yrkesutbildning tror det är en vettig idé att hålla fram en blodig köttbit och placera den två hundra mil bort och säga den här får du lilla vän när du når hit (vilket man kan likna det han gjorde med då han enbart visar start/mål) tja jag antar det är sådant man lär sig på helgkurserna när man ’läser’ till PT.

    Att sedan bilderna saknar helt relevans för det han skrev under är en helt annan sak, och att människorna nog ej skulle bli överdrivet glada om dom fick reda på att deras kroppar/ansikten användes i dylika syften, samtliga har dessutom arbetats igenom i diverse bildfilter (det är övertydligt om man ens suttit fem minuter med photoshop)

    Ett mer ansvarsfullt tillvägagångssätt vore att posta bilder som följer personer från DAG ETT fram till resans slut, bara då kommer andra människor få en ens en aning om vilket berg det är att bestiga, vi människor är av naturen genetiskt betingade vanedjur och det absolut svåraste för oss är att bryta vanor och mönster, att sedan hålla fast vid dessa är än svårare.

    Så vad gäller såna här saker så är den här typen av bloggar den absolut SÄMSTA typen en överviktig person kan välja att söka sig till om dom ämnar ändra livsvanor (vilket är vad som krävs för bestående resultat), men vill du göda plånböcker hos människor som sett till andra som fyller samma funktioner erhåller ungefär NOLL profesionellt erkännande så får det står för dig och de dina, men försök inte be en person som av inlägg att döma både är mer påläst och intelligentare att ’knipa käft’ för du ej kan bemöta inlägg sakligt.

 1. oj oj oj.. en viss Anna har tydligen vaknat på fel sida.. somna om och läs inlägget igen sen. :)

  • Christoffer16 februari, 2013 kl. 14:37
  • Svara

  Hahaha klockrent Anna :) Dog när jag läste din sarkasm och du har en stor poäng!

  • Nadja16 februari, 2013 kl. 19:01
  • Svara

  Tja Philip!
  Vissa pass jag kör blir oerhört korta, t.ex om jag bara kör en muskelgrupp, vi säger mage, då kör jag bara i 20-30 min. Vilar mellan varje set men det är bara typ 30 sekunder och kör 3-4övningar, 3 set vardera tills magen inte orkar mer. Men jag läser diverse fitnessbloggar, pt-bloggar och så vidare, och när de kör pass verkar det som att de alltid kör minst 45 minuter, även om det bara är en muskelgrupp i fokus.

  Spelar tiden någon jättestor roll, eller är det viktigaste att man kör tills man är slut? Har fått bilden av många kralliga killar på gymmet att deras vilopauser är ganska mycket längre än mina, så det kan ju också bidra till ”längre pass” eftersom mina är effektivare. Så vad tycker du, borde jag lägga till fler övningar och köra längre vilopauser så att passen blir 45-60 min eller räcker det med 30 om man är effektiv och känner att det tar ordentligt?

  Tack för en sjukt bra motiverande blogg!

  • Annelie17 februari, 2013 kl. 12:15
  • Svara

  Nåväl…lite konstigt att jämföra 20-åringar med 50-åringar…lite olika förutsättningar. Det lär du bli varse Philip när du är trebarnsfarsa:-)

 2. Tack Philip för ett grymt peppande inlägg!! Jag läste det när jag vaknade i morse och kände att det är precis så det är. Man får helt enkelt snacka mindre och göra mer för att få det resultat man vill ha. Jag knatade ut på en pw med en gång, tidigt på en söndagsmorgon då jag normalt sett ligger och sover. :-)

  Sedan finns det självklart bittra och avundsjuka människor som inte gillar att titta på bilder där folk har ”kört upp kameran i röven på sig själva”. Absolut! ;-) Då kan ju de avstå från att titta och fortsätta att mumsa i sig onyttigheter och tycka att det är ok med lite fläsk här och där på kroppen. Det är ju allas personliga val. :-)

  Jag måste däremot opponera mig lite mot det här med att folk säger att ”övervikten kommer med åldern och omständigheterna”. Checka den här kvinnan, Ernestine och återkom med frågor på det, såvida inte pizzan fastnar i halsen på er! ;-) http://youtu.be/eae3_LDysY8

  Jag fick nämligen höra det själv, senast idag. Att när man blir äldre så kommer kilona ”smygande”. Det är inget som kommer smygande om man väljer vad man stoppar i munnen och hur mycket man vill aktivera sig. Kalorier in, kalorier ut.

  Sluta nu att gnälla, när vi alla vet vad det är som gäller. Om du inte orkar göra det som krävs så får det stå för DIG, men sluta att ljuga om så bara för dig själv!

  • S18 februari, 2013 kl. 23:20
  • Svara

  Hej Philip, jag förstår din idé eller tanken du hade med detta inlägg. Men många av de bilder du valt är photoshopade och det hade vart ett mycket bättre inlägg om du tex hade bilder på dina klienter och skrev en undertext: Tex bild på Shervin vart hon startade och vart hon är nu och vilken stark vilja hon har osv..

  Det är svårt att relaterade till photoshopade model bilder…

  • carro24 april, 2013 kl. 15:44
  • Svara

  Bästa inlägget jag läst!

 3. Vågar påstå att de som blir kränkta av det här inlägget är just de som inte vill göra några uppoffringar och som tycker att fredagsmyset med chips och dip faktiskt är viktigare.
  Och vågar t.o.m påstå att anledningen till att de blir kränkta över detta inlägg är för att de innerst inne vet om det..

  • Martin8 juli, 2016 kl. 22:12
  • Svara

  Har denna sida som startsida på min dator. Funkar som motivationshöjare för mej iaf.

  • Jo.14 augusti, 2016 kl. 21:51
  • Svara

  :)

 1. […] jag vaknade i morse så läste jag ett inlägg skrivet av Philip Lailani som är personlig tränare åt många […]

 2. […] imorgon eller när nu datorn kan vara fixad är inte att tänka på. Anledningen är detta inlägg: http://ptphilip.se/2013/02/det-ar-inte-latt-men-alla-kan-du-med/ på en blogg från vad som tydligen ska vara en seriös […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.