Går jag upp i vikt om jag slarvar med kolhydraterna?

Vad händer om man följer LCHF dieten men slarvar lite med kolhydrater, går man upp i vikt då?
Hur pass strikt måste man vara om man följer dieten, det finns ju socker i nästan allt!
k

SVAR: Att slarva med kolhydrater är inget jag rekommenderar. Det som händer då är att du talar om för din kropp att det finns bättre och snabbare energi än fettet. Du kommer få mindre ketoner och eventuellt bli tröttare, öka sötsuget och andra onödiga ”bieffekter” vilket i sin tur kan göra så att du ökar i vikt. Hur strikt du bör vara beror egentligen på hur mycket överflödigt fett du har och hur mycket du rör på dig. Min erfarenhet är att de med mycket kroppsfett kan ligga på ett något högre kolhydratsintag och de med mindre behöver öka andelen fett i kosten en aning istället. Socker finns i mycket men inte i allt. Mitt råd är att googla fram listor där du kan läsa av hur mycket kolhydrater livsmedel innehåller. Gör en egen lista över saker du kan äta och utgå ifrån den när du planerar inköp och måltider.

2 kommentarer

  • Hilding14 februari, 2013 kl. 11:12
  • Svara

  Hej!
  Jag undrar om whey 80 och craze kan påverka ketosen eftersom jag tar det varje morgon innan träningen?
  Innan gymmet hade jag nämligen mellan-hög ketos (stickor) och efter gymmet hade jag låg-mellan. Påverkar träning ketos i ngn
  riktning?
  Om dessa produkter påvekar, kan du rekommendera andra som inte påverkar ketosen.
  Tacksam för svar.

  • Elin15 februari, 2013 kl. 21:06
  • Svara

  Hej! :) Jag är 1.63 cm lång, väger nu 58 kilo. Tränar gym varvat med spinning 3-4 gånger i veckan och rider 2-3 gånger samt tar en raskpromenad någon gång i veckan. Jag undviker sötsaker och för mkt kolhydrater. Har gått ner 2 kilo sen jag började för 6 veckor sedan. Gick ner kilona första veckan sen har det gått lite trögt. Hur ska jag göra för att öka på viktminskningen? Vad kan jag tänka på mer? Vill gå ner 6 -7 kilo till.
  Tacksam för svar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.