Kan jag träna mig till en smalare midja?

Har hört att det finns en träning med hantlar som går ut på att man står rakt (rak rygg, raka armar) med en hantel i varsin hand och liksom vickar åt sidorna. Man sänker liksom ner högerhanteln, axlarna tippar med åt det hållet och andra armen åker uppåt (och vice versa). Kan inte beskriva tydligare än så (svårt ju, haha) Det ska minska valkar runt magen och göra midjan smalare. Stämmer det? Är det en övning du skulle rekommendera?
Pia

SVAR: Så många gånger jag hört det påståendet. Tyvärr är det inte riktigt sant. Att luta kroppen åt sidan med belastning bränner inte fettet kring midjan. Övningen stärker musklerna och kan vid för mycket träning även göra midjan bredare. För att bränna fettet bör du se över kosten så du får i dig mindre än kroppen vill ha och satsa på konditionsträning i kombination med styrketräning. Övningen du beskriver och liknande kan man köra då och då. Det ger en snyggare midja när man väl gått ner i fettvikt. Sedan är det ju alltid positivt med en stark bål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.