Suck…

Jag blir så trött på alla unga tjejer (och killar med för den delen) som står utanför affärer, cafén och liknande ställen och röker. Eftersom många av dem inte ens gått ut högstadiet än kan det inte vara många månader sedan de tvingade sig in i ett nikotinberoende. Jag tvivlar på att man föds med ett beroende att dra in rök i lungorna som innehåller mer än 4000 olika ämnen, varav ca 50 är cancerframkallande. Kolmonoxid, nitrosaminer, kadmium och benzpyrener för att nämna några. Dessa ämnen är förbjudna i alla andra samanhang dessutom.

Dagens ungdomar gör allt för att se friska och hälsosamma ut. De köper smink, bleker tänderna osv… Men så drar de in den här röken som inte bara åldrar dem i förtid utan även minskar lystern i huden, ökar rynkorna, missfärgar tänderna och försämrar konditionen. De är dessutom medvetna om att deras lungor sotas igen. Och detta frivilligt???

-Men de är ju beroende? Okej, ett fåtal av dem kanske till och med ÄR beroende. Nikotin är inte cancerframkallande har studier visat. Därför kan man använda nikotin i annan form än cigaretter och minska successivt för att bli av med sitt beroende.

Jag har inte – och skulle ALDRIG köpa ut cigaretter till någon som jag anser inte är vuxen nog att veta att de förstör sig själva och att de inte alls är ett dugg tuffa när de står ute på gatan och delar på en cigarett. Tvärt om. Jag skrattar inombords över hur korkade människor det finns. Ju äldre de är när de börjar desto mer tragiskt är det…

3 kommentarer

  • Eve26 februari, 2013 kl. 13:50
  • Svara

  Word!!

  • Andreas26 februari, 2013 kl. 14:54
  • Svara

  Håller med dig men det är absolut inte heller bra med smink och bleka tänderna! Smink är väldigt dåligt för huden och bleka tänderna är dåligt för tänder:)

  • Laila26 februari, 2013 kl. 20:49
  • Svara

  HELT rätt, och snus också! varför man ens börjar är ett riktigt jävla mysterium för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.