Dagens tips

Din vikt är totalt oväsentlig så länge du inte med säkerhet vet hur mycket av den som består av muskelmassa, skelett, organ respektive fett. Det är inte så att en viss vikt representerar ”i form” och en annan ”för tjock” – det enda som spelar någon roll är ”innehållet”! Har du en vältränad kropp kommer du att väga mer än genomsnittet eftersom du har mer muskelmassa. Samtidigt kommer du att se smalare ut, eftersom dina kilon består av fasta, smidiga muskler. Släng alltså vågen och rätta dig efter hur kroppen känns: är du stark, uthållig, smidig? Känn efter hur kläderna sitter och se hur du ser ut i spegeln.

3 kommentarer

  • Julia14 mars, 2013 kl. 15:53
  • Svara

  Jag tränar i huvudsak kondition, men går ändå ner extremt långsamt i vikt. Ska, som du säger, fokusera mindre på vikten och vågen. Men min fråga är väl egentligen om det är rimligt/troligt att man går upp i vikt av konditionsträning? Tränar ca 6 dagar i veckan.

  Mvh

  • Mikaela15 mars, 2013 kl. 14:49
  • Svara

  Jo, men det är på något sätt svårt ändå att skita i vågen. Jag har gått upp 3 kg det senaste året, vilket gör att jag nu ligger på 55 kg (högre än någonsin till mina 167cm) och trots att jag vet att jag gått ner i fettprocent och har samma klädstorlek känns det jobbigt. Jag älskar dock styrketräningen och kör 5 pass/vecka och vill inte dra ner på det. Men det känns ändå fysiskt jobbigt att se vågen stå så högt trots att min kropp är snyggare.

   • Elin15 mars, 2013 kl. 17:28
   • Svara

   Du måste vara jättesmal om du väger 55 kg till 167 cm… om du dessutom är muskulös. Jag är 169 cm och väger 65 kg och jag tycker att JAG är smal… Ett tips, oroa dig inte för vikten om du väger 55 kg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.