Gasa på nu… solen tittar snart fram!

Jag tänkte att det är dags för en liknelse för dig som kämpar med att gå ner i vikt.

Om jag skulle säga till dig att du får 50.000 kr i kontanter direkt i handen om du sätter dig i en fulltankad bil och får sju timmar på dig att köra slut på tanken. Om du lyckas är pengarna dina.

Om du tar dig an utmaningen skulle du säkerligen sätta dig i bilen direkt och börja gasa runt på vägarna.

Det skulle vara riktigt korkat om du körde in på en statoilmack efter en timme och tankade i ett par liter för att sedan köra vidare. Efter ett tag blir du kanske sugen på att tanka ett par liter till och till slut inser du att du på grund av de här dumheterna inte kommer att köra slut på tanken i tid och pengarna går därför upp i rök.

Visst vore det smartare att bara köra på och strunta i att tanka lite extra här och där?

Vart vill jag komma med det här?

Jo, din kropp är nämligen din bil. Den är tankad med x antal tusen kalorier i form av fett. Kalorierna är ditt bränsle och när du kört slut på dem kommer tanken att vara tom. Det vill säga dina fettdepåer kommer att vara tomma. Varför skulle du vilja tanka på extra kalorier lite då och då genom att fuska med maten eller kanske slänga i dig en Ben & Jerrys en regnig tordagskväll? Det gör att du når ditt mål mycket senare än planerat. Kanske kommer du aldrig komma dit ifall du ger upp halvvägs då motivationen ofta tryter när det inte händer något på varken vågen eller måttbandet.

Tänk på det och ge bara din kropp det den behöver och verkligen vill ha.

1 ping

  1. […] gillar PT-Philip jämförelse i detta inlägg, där han jämför din kropp med en bil man […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.