Gästblogg: Body Timeline – Följ din personliga utveckling!

Hej Philips läsare!
Vill först och främst tacka Philip för jag får skriva detta inlägg. Jag kommer att berätta om en app som heter Body Timeline som jag utvecklat. Här följer en kort introduktion av mig själv och hur appen kom till.


Bakrund
Mitt namn är Pontus Lennartsson. Jag är en 25-årig ”man” från den lilla staden Vimmerby i Småland. Om mina vänner skulle beskriva mig är jag ödmjuk, energisk och en glad prick! Jag jobbar som programmerare och på fritiden är jag en ”högklassig” fotbollsspelare i division fem, men framför allt en träningsnarkoman.

Jobbet som programmerare i kombination med träningen mynnade ut i en idé när jag ville se resultatet av min träning. Jag började ta kort på mig själv, men bilderna i galleriet blandades med andra bilder och det blev svårt att få någon överblick.

Byggde en enkel prototyp av en app där jag kunde spara bilder varje dag. Efter en diskussion på jobbet om träning och motivation visade jag appen. Jag tycker att se skillnaden på sig själv är en bättre motivation än att se vad som står på vågen. En kollega som var delaktig i diskussionen frågade om hon inte kunde få använda appen. Efter det fick jag ytterligare förfrågningar och valde tillslut att släppa appen för alla.

Redan första dagen på App Store laddades appen ner av förvånansvärt många. Hamnade snabbt på top-listorna över de populäraste apparna. Nerladdningarna ökar för varje dag och nu har appen flera tusen nerladdningar.

Appen
Du fotograferar dig själv med jämna mellanrum och kan sen spela upp dina bilder som en video. Eller bara gå tillbaka och titta hur du tidigare såg ut! För att lättare jämföra bilderna behöver man fotografera sig i en liknande position varje gång. Detta har jag löst genom att låta den senaste bilden ligga genomskinligt över kameran när man tar nästa bild.

Framtiden
Appen förbättras och utvecklas ständigt med nya funktioner och hjälpmedel. Men jag behöver alltid hjälp från er användare. Jag är grymt tacksam för all feedback jag kan få. Hör av er om vad som helst, jag lovar att lyssna och svara!

Jag har fått väldigt mycket positiv respons. Långt över vad jag förväntade mig när jag började med detta projekt. Jag hoppas appen kan hjälpa dig lika mycket som den hjälpt mig.

Mvh Pontus

Ladda ner appen här:
iPhone: https://itunes.apple.com/se/app/body-timeline/id579962133?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.bodytimeline

Följ utvecklingen på Facebook:
https://www.facebook.com/BodyTimeline

1 kommentar

  • Daniela25 maj, 2017 kl. 08:21
  • Svara

  Hej Philip
  Jag är en aktiv användare av din app Body Timeline ! Den är väldigt enkel bra. Jag undrar om det kommer att uppdateras med några nya funktioner !
  Med vänlig hälsning,
  Daniela Paez

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.