Hallå där solen, du kan titta fram snart!

Det har gått ett par veckor sedan nyårsafton och de flesta nyårslöften är antingen ignorerade eller bortglömda. Vi är ett par tappra själar här ute som fortfarande tränar som galningar, men enligt min erfarenhet är det mindre folk på gymmet för varje vecka som går. Om sisådär tre fyra veckor är det inte fler än vad som tränade precis innan jul. För oss som då njuter av att kunna använda redskapen utan att behöva ta kölapp blir lyckan inte långvarig.

Det är nämligen dags för fas 2, nämligen komma i form innan uteserverings-perioden. Denna hysteri skapas av att solen tittar fram och var och varannan soldyrkare slänger av sig jackan och hittar första bästa bänk i lä med en gnutta solsken som kan smeka hans eller hennes vinterbleka hy. Någonstans innerst inne i dem väcks en liten blomma till liv. Hoppet om att det kommer att bli sommar, även om man har glömt bort hur det känns efter en evighet med minusgrader och snö. Samma blomma som talar om för oss att det nu är dags att börja röra på sig mer och minska på den dåliga maten vi tröstat oss med under vinterhalvåret, förlåt – vinter-trekvarts-året. För vi har banne mig nio månader vinter i Sverige och sisådär tre månader vår och sommar om man tänker efter.

Att det var mer sommar när man var yngre är bara en myt har jag hört. När man var ung hade man mindre livstid att sätta i förhållande till sommaren. Vi var även mindre stressade över lag. Kanske var vi ute och lekte istället för att vara inne i ett gym för att bränna fett. Någonstans gick det fel. Våra föräldrar uppfostrade oss att äta nyttigt, sova ordentligt och röra på oss. De flesta föräldrar i alla fall. Konstigt nog är det första vi gör när vi flyttar hemifrån att sova mindre, äta en massa skräpmat och röra på oss så lite som möjligt. Vad är det som gör att vi struntar i allt som våra kroppar egentligen behöver? Varför skadar vi oss själva och den stora frågan är – varför är vi skapta att njuta av allt som egentligen inte är bra för oss?

Kom ihåg att hur jobbigt det än är att träna så kommer det att bli kul efter ett tag. Jag har tränat många genom åren som helt ärligt säger att styrketräning är sååå tråkigt. Jag förstår dem till fullo. Man kan inte gilla allt. Men hade de jobbat som jordbrukare istället för kontorsnisse hade de sluppit. Nu tycker de i och för sig att det är ganska trevligt att träna när de har mig med sig. Vi fokuserar dessutom på det viktiga – att nå målen som är uppsatta och därefter sätta nya.

Så oavsett vad dina mål är och ifall du kommit av dig efter din nyårsstart så är det aldrig för sent att ta nya tag. Sätt dig en kvart och gå igenom dina mål och skriv ner exakt allt. Du kommer garanterat att glömma varför du tränar när du står och dreglar över chokladkakan på ICA och då kan det vara bra att ta en extra titt i mobilen eller pappret du skrivit ner dem på.

Kör hårt nu så ses vi snart på uteserveringen!

3 kommentarer

    • Elin15 mars, 2013 kl. 15:23
    • Svara

    Riktigt bra inlägg de senaste dagarna! Jag tar tappat lite när det gäller #365pass, men å andra sidan har jag inte suttit still en minut, har ett fysiskt jobb och lagt mycket tid i stallet, vilket också är grym träning. Keep it up, Philip – du är grym!

  1. Jag känner mig väldigt dubbel där. Det är underbart när folket tunnas ut på gymmet och man slipper trängas och köa till maskinerna, men samtidigt känns det så jävla tragiskt när man tänker på hur många människor som inte är förmögna till att upprätthålla en sund livsstil i mer än ett par månader!

  2. Jag håller med Elin, det har varit jättebra kvalité på blogginläggen på slutet! Själv tillhör jag den där skaran som njuter av träningen, året runt. Jag tror att nyckeln till att få balans på både kost och träning är att hålla ut. Självklart hitta något som man tycker är gott att äta/kul att träna, men sen att bara ha tålamod. Till slut blir det en självklar del av livet som man inte vill vara utan. Jag har tränat 3-6 pass i veckan dom senaste 4 åren och sörjer mina vilodagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.