Hur får jag bort ryggvärken?

Hej! Jag är student sedan 4 år tillbaka och börjar få problem med min rygg och axlar, då jag sitter mycket (och kanske sitter fel också.. :/). Har du några tips på vad man kan göra för att få bort det onda i ryggen? 
Tessan

SVAR: Hej, det är jättevanligt med problem med axlar och rygg när man sitter mycket eller har påfrestande yrke som frisör eller framför en dator. Första steget är att du börjar tänka på hur du sitter. Det är lätt att bara säcka ihop men det handlar om en vana. Vänj dig vid att aktivera musklerna i bålen för att sitta rakt. Det kan vara jobbigt i början men när du vant dig kommer du inte att tänka så mycket på det. Ett bra sätt är att sitta på en balansboll. Det kanske inte är så lätt i skolan men när du är hemma kan du ha en boll som du använder som stol då och då. Nästa steg är att stärka ryggen för att få bättre hållning och bli starkare. Detta gör du lättast på gymmet. Fråga någon kunnig om du är osäker på hur. Promenader för att öka blodcirkulationen kan också hjälpa vid akut smärta men motion i allmänhet är bra i ditt fall. Välj det du tycker är kul att utöva.

1 kommentar

    • Emma10 mars, 2013 kl. 16:22
    • Svara

    Jag har upplevt liknande problem (speciellt i tentatider!) Det jag brukar göra är att stretcha nacken (åt sidor & framåt), rulla på axlarna samt ta regelbundna pauser, det funkar i alla fall fint för mig! Men gå på en ryggmassage & be massören om lite råd! / Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.