Marias framgångshistoria med LCHF

Äntligen tog jag mej själv i kragen och började med lchf dieten, skulle börjat för länge länge sen, men inte haft motivation.

Första januari åkte allt ur skåpet som hade med kolhydrater att göra, rakt ner i soptunnan, förutom hundens ris. Jag gick runt som ett åskmoln första veckan, fick trevliga raseriutbrott och var härligt grinig mot allt och alla.

Men med Philip Lailani i min ringhörna så höll jag ut. Är det nått jag undrat över har det pipit till i Philips mobil eller mejl. Jag har frågat alla möjliga dumma och mindre dumma frågor och han har alltid svarat och peppat,

Redan för flera år sen hade jag problem med vikten men då lät jag bli att äta och om jag åt blev det endast havregrynsgröt eller om det vart något annat jag ansåg onyttigt spydde jag upp det efteråt.

Detta gjorde att jag till slut vägde så mycket som jag ville men jag var istället sjuk både fysiskt och psykiskt och fick även andra mindre trevliga problem som effekt av sådan bantning. Det tog lång tid att få tillbaka någorlunda hälsosamma matvanor, men det är inte lätt när man alltid haft problem med vikten och vaktat vad man proppat i sig.

För ett år sen visade det sej att jag har alldeles för högt blodsocker och har sedan dess har jag ätit piller mot det. Jag har mått pyton av medicinen och sist jag var hos läkaren (i december) sa han att nu får jag lov att göra något åt mitt höga socker eller så blir det spruta till sommaren.

Detta fick mig att vakna till. Jag var tvungen att gå ner i vikt OCH få ner blodsockret. Då Philip många gånga sagt att LCHF är framgångsrikt när man har diabetes bestämde jag mig för att nu blir det LCHF istället för att svälta eller dricka nutrilett som jag brukar göra. Denna gång ska viktnedgången vara permanent och ingen mer medicin ska jag behöva stoppa i mig.

Nu efter fyra veckor har jag blivit av med 14 centimeter runt midjan och helt slutat med mina piller och för första gången visar nu blodsockermätaren normalt blodsocker, vilken tid som helst på dygnet jag mäter! Vågen får dock vänta. Jag håller blicken på måttbandet till att börja med.

Och jag har inte mått så här bra på flera år!

Jag går ut med min hund 4-5 gånger om dagen i minst en halvtimma. Två av gångerna blir det minst en timmes promenad. I imorgon ska jag även börja träna. Är superpeppad och väntar ivrigt på sommaren. Sola o bada utan egen badring.

Philip lär få många fler frågor här under våren…

Gå ner i vikt har aldrig varit så här lätt förut!och man vill ju bara gå ner mer och mer när man märker hur lätt det är!

Hälsningar, Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.