Så här har jag ätit och tränat för att gå ner 7 kilo på 6 veckor.

Nu tänkte jag berätta om hur ni kan komma i form till sommaren på samma sätt som jag gjort senaste veckorna. Ni som följer min blogg har koll på vad jag stoppat i mig och hur jag tränat men eftersom det trillar in nytt folk här dagligen tänkte jag sammanfatta det i ett inlägg.

Kom ihåg att något som funkar för mig kanske inte ger samma effekt på dig. Vi är alla olika och det är därför kosthållningar som LCHF, GI och liknande kan ge olika effekt från person till person.

Hur som helst har det viktiga för mig varit att se resultat och på så sätt har jag hållit mig motiverad och samtidigt har jag stärkts rent mentalt genom att känna att disciplinen ökat för varje vecka. I början tänkte jag ha en ätardag varje helg men efter sex veckor har jag i snitt ätit något onyttigt var fjortonde dag. Då har det vid två tillfällen blivit en Mc donals måltid och en gång en pizza.

Alkohol har jag druckit mer eller mindre en gång per vecka, vilket jag givetvis inte rekommenderar men i mitt fall är det lördagskvällarna som är heliga då jag kopplar bort allt som har med jobb och träning att göra. Jag har huvudsakligen hållit mig till vitt vin ute och någon enstaka redbull light med vodka om jag förfestat. I samband med alkoholintaget har jag druckit minst en proteindrink, haft ett lågt fettintag under dagen och efter kl 24 har det blivit varannan vatten, med ytterligare två glas vatten innan jag lämnar nattklubben. Väl hemma fyller jag på med zink, magnesium, vitaminer, mer vätska och ytterligare en proteindrink. Jag är också noggrann med att sova ut ordentligt dagen efter eftersom det oftast är för lite sömn som får mig att känna mig bakis.

Nog om det, här kommer de livsmedel jag har hemma för tillfället. Med det menar jag att det finns inget annat i mitt kök att äta. Finns ingen mening då jag inte stoppat i mig något annat på över sex veckor.

I skafferiet:

– Finn crisp
– Riskakor, naturella
– Ris
– Potatis

I kylen: 

– Kalkonskivor
– Minimjölk
– Kallrökt lax
– Omega 3 kapslar i mängder

 I frysen:

– Kycklingfilé
– Torsk

Kosttillskott:

– One Whey proteinpulver
– Kasein proteinpulver
– One Amino (aminosyror)
– Power (Pre workout)
– L-glutamin
– CLA
– ZMA
– Heat fettförbränning från Fitnessguru
– C-vitamin
– Multivitamin
– Calcium+D vitamin

En dag brukar se ut så här:

10.00 Vaknar
10.10 Aminosyror (2 prt) + L-glutamin + 4 g. Omega 3 + Heat tablett
11.00 Proteindrink + L-glutamin + banan
12.00 Proteindrink
15.00 Lunch (ris och kyckling)
17.00 Proteindrink + 4 g. Omega 3
18.30 PWO + aminosyror
19.00 TRÄNING
20.00 Proteindrink + några riskakor
21.00 Middag (Torsk och potatis)
23.00 4 st finncrisp med enbart kalkon + någon skiva kallrökt lax
24.00 Proteindrink + C-vitamin
02.00 Kasein proteindrink + ZMA + CLA
02.30 Somnar 

Där har ni en helt vanlig dag när jag tränar ett pass på kvällen. Jag har hittills inte kört någon konditionsträning men det kommer att bli mer av det när solen tittar fram och gatorna sopas så jag kan åka inlines och ta sköna promenader eller löprundor.

Den träning jag kört är tung styrketräning rakt igenom hela perioden. Jag har snittat på ett pass per dag och då är det alltid så tungt som jag kan för dagen som gäller. Dagsformen avgör vilken vikt jag kan lasta på. Under den här perioden har jag haft fyra eller fem vilodagar men då har jag tagit igen de passen genom att köra dubbla pass någon annan dag. Mina dubbla pass innebär ett lite längre pass för en specifik muskelgrupp i början av dagen och liknande för en annan muskelgrupp senare. Jag är förresten uppe i 77 pass i år av 365, hur går det för er?

Jag väljer ordning på muskelgrupperna efter hur kroppen mår. Var det fem dagar sedan jag körde axlar och de känns redo att köttas blir det det ett axelpass. Är jag sugen på bröstträning trots att det bara var två dagar sedan sist men känner mig relativt återhämtad så kan det lika gärna bli det. Jag är inte rädd för att bli övertränad utan jag lyssnar på kroppen och pressar den så hårt det går tills den ger signaler om att det är dags att vila lite grann. Jag skulle aldrig få för mig att vila en vecka innan jag kör samma muskelgrupp.

Jag kom att tänka på att några av er sitter säkert där och tänker att alla tillskott skulle kosta skjortan att stoppa i sig. Jag vill påstå motsatsen av följande anledningar:

– Jag fikar inte ute och betalar dyrt för latte, bakelser, bullar osv.
– Jag äter inte på dyra restauranger utan håller mig till lunchpriset etc om jag inte äter hemma. Ris och kyckling kan man komma undan billigt med även på stan.
– Jag äter bara två lagade mål om dagen. Torsk och potatis lagar du hemma för max 20 kr per måltid.
–  Beroende på hur mycket man tar så kan tillskotten räcka ett tag.
– Det blir inga spontaninköp och uppfyllning av kylen med livsmedel som man sedan måste kasta när de gått ut.
– Två drinkar på krogen en onsdag till exempel är dryrare än ett kilo proteinpulver.
– Jag köper inget fredagsmys, lördagsgodis osv.

Med tanke på sista punkten så kom jag att tänka på att många av er dessutom sitter där nu och tänker att man måste vara någon sorts maskin för att klara av att hålla en sådan strikt kost och aldrig unna sig något på helgerna.

Jag säger bara… vadå unna sig något på helgerna? Unna sig något på helgerna är bullshit. Det är något vi svenskar kommit på som verkar ha blivit en tradition av något slag. Om du nu mååååste ha något gott att äta framför TV:n en fredagkväll, byt aktivitet då. Gör något annat där du inte känner dig tvungen att sitta och tugga på något. Personligen har jag inte kollat på tv på flera år och skulle jag trots allt göra det någon gång räcker mina finn crisp och kalkon gott och väl om jag känner mig småhungrig.

Vet ni varför jag inte slarvar med kosten? Jo för att jag har vant mig av med allt onyttigt. Jag åt upp mig 10 kilo innan det var dags att skala av allt fett och då hade jag kraftigt sötsug, skräpmatsug och coca cola-beroende. Det tog 10-14 dagar sedan var allt sånt borta. Jag kan titta på allt jag annars skulle älska att trycka i mig men jag blir inte det minsta sugen. OM jag hade börjat unna mig det då och då (ätardagar där man frossar allt möjligt till exempel) eller börja hitta substitut som sötningsmedel-sockrade livsmedel, lightläsk, sockerfri choklad osv skulle jag mindfucka mig själv. Bättre att bara glömma bort och inte påminna kroppen om det som en gång gjorde en ”tjock”.

Hur länge ska jag då äta så här? Det vet jag inte idag men tanken är minst fem veckor till och se om jag lyckas få bort allt fett till dess. Efter det kommer jag att fortsätta äta liknande och absolut inte börja unna mig saker och ting bara för att jag väl nått mitt mål. Då är våren här och det gäller att slipa på formen (musklerna den här gången) åter igen inför sommaren.

Hoppas ni fått en inblick i min kost och träning de senaste veckorna. Jag vill åter igen förtydliga att det är är en livsstil och en kosthållning som fungerar för mig. Vill ni prova själva så är det fritt fram men jag tar inget ansvar. Vill ni ha specifikt anpassat kostupplägg för er är ni välkomna att maila mig för att boka in PT pass med mig här i Stockholm.

Kör hårt ni så ses vi på stranden i sommar!

ps. Jag vill förtydliga att jag under de här veckorna till största delen enbart bränt bort fettet och att musklerna fanns där under redan från början. Upplägget fungerar även för kvinnor utan att ni blir bodybuilders. ;)

13 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mattias17 mars, 2013 kl. 12:20
  • Svara

  Tja Philip

  Måste säga att de var trevlig läsning och bruka följa din blogg=) Idag tränar jag 3 dagar i veckan 2 gånger tränar jag militärträning och den 3e dagen blir de gymmet. För ett år sen fanns inte detta ens i mina tankar då jag levde mer för att festa och njuta av livet fast idag njuter jag mer av livet än innan då jag kunde få dåliga dagar och gå ner mig totalt för att jag såg ut som jag gjorde.

  Jag vägde 105 kilo i oktober när jag tog tag i mitt liv och sa till mig själv lever jag så här kommer jag få problem längre fram i livet. Idag pendlar vikten mellan 100-102 men jag måste bättra mig på kost sidan men ser en grym skillnad på kroppen och idag känner jag att nej jag ska inte gå tillbaka till de gamla livet med massa skit mat och fylla alla helger.

  Din blogg har varit en stor inspirations källa och är än idag.

  Mitt mål är beach 2014 och resten av livet. Jag ger ej upp utan kör på.

  Mvh Mattias

 1. tack för bra info, intressant och grymt jobbat :D Hur bra är det för kroppen att hålla ett sådant minimum på fettet undrar jag dock? Fungerar det just för att det är tillfälligt?

  • Helene17 mars, 2013 kl. 12:45
  • Svara

  Kul att du delar med fig, inspirerande ! Men jag är nyfiken på hur ett överkroppspass kan se ut, utan maskiner med fria vikter

  • Sara17 mars, 2013 kl. 14:03
  • Svara

  Hej Philip!

  Tack för att du delar med dig och för att du kör på med din blogg. Alltid personlig och inspirerande, extra tack för detta inlägg!

  Fortsatt trevlig söndag!

  //S.

  • Erik17 mars, 2013 kl. 14:18
  • Svara

  Härlig läsning! Fortsätt kämpa :)

  • Malin17 mars, 2013 kl. 17:52
  • Svara

  Så grymt jäkla snygg! Grymt jobbat!! :D

  • wilma17 mars, 2013 kl. 18:02
  • Svara

  hej philip! vad anser du om soy-pro sojaprotein? är det likvärdigt med mjölkprotein?

  • Micke17 mars, 2013 kl. 18:37
  • Svara

  Laxfilé går väl lika bra som torsk?

  1. Japp, mer kalorier och mer fett bara.

  • Nathalie17 mars, 2013 kl. 20:14
  • Svara

  Tjaa!
  Kan inte du lägga upp lite bra övningar som du rekommenderar för både överkropp och underkropp? :)

 2. Grymt bra jobbat. Snygg kropp och snygga muskler! Hard work and dedication pays off!

  • Ellen18 mars, 2013 kl. 13:58
  • Svara

  Hej Philip!

  Blir så grymt motiverad av att läsa din blogg och speciellt det här inlägget! Hittade hit för ett par veckor sedan bara och när man sitter fast och tänker ”det händer inget” så gör du och din blogg så att man ändå inte ger upp! Framförallt det sista du skrev om att man inte alls måste unna sig något på helgerna är ju egentligen så jävla rätt så nästa helg då ska jag minsann inte alls äta godis och liknande skräp ”bara för att”. Mitt största problem är nog egentligen inte suget utan att man äter för att det är socialt på t.ex. en fredagskväll när alla andra sitter och äter godis och umgås… Men ska verkligen anstränga mig för att stå emot! Tack för en grym blogg!

  Kram Ellen

 3. Vilken inspiration!
  Ska testa ditt ” schema ”
  Har kasein hemma. Undrar vilket du kör? för det jag har är så äckligt så jag fixar inte att dricka det..
  Keep up the good work

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.