Min kropp är bra på klockan

Jag har upptäckt att min kropp är ganska bra på klockan. Jag lägger mig relativt sent (mellan 1-3 på natten). Innan jag lägger mig dricker jag en proteindrink. Varje gång jag gör det behöver jag gå och kissa på morgonen innan min väckarklocka ringer (oftast mellan 10-11 beroende på när jag börjar jobba). Det skumma är att jag alltid vaknar för att kissa klockan 9:03 eller 9:04 – oavsett när jag somnar på natten. I lördags hände samma sak trots att jag  somnade kl 5 på natten. Samma sak händer om jag sover någon annanstans. I morse blev jag dock förvånad när jag vaknade 8:59. Hur kan min kropp ta fel på fyra minuter, haha. Är det någon mer än jag som det här händer för?

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Hej! Jag har en liten fråga. Jag har räknat ut att min kropp förbränner 1547 kcal varje dag utan att jag gör någonting. Jag har dessutom räknat ut att ska jag gå ner ett kilo i veckan så måste jag förbränna 930 kcal om dagen… enligt mina uträkningar då har jag 617 kcal (1547-930) att äta varje dag för att nå mitt mål. Stämmer detta!? Det känns ju som väldigt lite!

   • Cassandra17 april, 2013 kl. 20:42
   • Svara

   Du lär inte klara dig på 617 kalorier. Det vill säga du måste träna. Träna mer än du äter. Ekvationen är barnsligt enkel. Träna mer än du äter.

   Sen såklart kan man alltid svälta sig själv, men då går kroppen in i svältläge så när du nått din målvikt och börjar succesivt äta normalt så kommer kroppen samla på sig alldeles för mycket fett = du går upp i vikt igen.

   Lycka till.

  • Emelie17 april, 2013 kl. 22:33
  • Svara

  Jag somnar alltid halv 11 för jag går upp 0630 för att träna innan jobbet o går alltid upp kl 0030 och kissar. När vi ställde om klockan steg jag upp 2330 några nätter innan ja kom i kissbalans igen :)

   • Emelie17 april, 2013 kl. 22:37
   • Svara

   0130 såklart..

  • Emelie17 april, 2013 kl. 22:35
  • Svara

  0130 menade jag såklart..

  • Daisy18 april, 2013 kl. 13:35
  • Svara

  Testa att bryt vanan genom att inte gå på toa 2nätter( morgnar) i rad. Då brukar vanan försvinna. Jag har sånna perioder ibland och vaknar kl 06 går på toa och sen somnar tills klockan ringer … Och eftersom man typ går i sömnen, fast vaken brukar jag bryta mönster genom att försöka hålla mig. Går de inte är de klart du ska gå men oftast är de bara av vana att kroppen måste gå på toa en viss tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.