Vi är lyckligt lottade

”EN SÖNDERSLAGEN STAD Alladin är bara tio år men bidrar till sin familjs försörjning genom att samla ihop använda patroner som säljs till metallhandlare. Han bor i ett Aleppo där mycket är en kamp för att överleva.” Kan man läsa på Aftonbladet idag.

Är det inte hemskt att barn inte kan välja var de ska leva sina liv utan kommer till världen och måste anpassa sig efter de förhållanden som råder. Pojken i artikeln kunde ju lika gärna ha fötts i ett I-land och haft ett helt annat liv. Det enda man kan säga är att livet är ett enda stort lotteri och många kan inte ändra spelreglerna över huvud taget under hela sitt jordeliv.
Du och jag som bor i ett rikt land har alla möjligheter att göra något bra av livet. Tänk efter en extra gång hur bra du har det innan du klagar på att allt suger och att det inte går att göra något åt det. Man KAN bara man VILL! Du har dragit en vinstlott. Du måste bara inse det!

Så kan du göra skillnad för barnen i Syrien:
Ring 0900-2908 så skänker du 100 kr Sms:a TIMME100 till 72950 så skänker du 100 kr På Rädda Barnens hemsida eller på plus/bankgiro 90 2003-3 kan du skänka en valfri gåva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.