Framgångsreceptet…

Nu sitter jag här klockan 3:15 på natten och känner att jag egentligen borde sova. Det är inte alltid så lätt när man här hög på livet och allt vad det har att ge. Så mycket att göra, så lite tid… Precis som jag berättat tidigare finns det jobbiga saker i livet som tynger ner en men även roliga saker som gör att dagarna är så underbara att vakna till. Det är mycket ni inte vet om mitt privatliv och skulle ni göra det kanske ni skulle få ännu mer respekt för att jag kämpat på så bra som jag gjort med kosten och träningen. För mig är det ett sätt att stänga av allt det jobbiga runt omkring mig. Fly verkligheten ett tag. En del tar till filmer, datorspel eller kanske alkohol eller droger. För mig är gymmet en frizon, ett ställe där tid och rum försvinner. Jag sätter på min favoritmusik i mobilen och beger mig in i min egna värld av svett och lyckohormoner. Det har inte alltid varit så. Jag har jobbat som PT i många år. Jag har dessvärre inte alltid prioriterat min egen träning.

Ni som känner mig vet att jag haft motgångar med mycket under stora delar av mitt vuxna liv. Tidigare lät jag dem påverka min träning. Det gör jag inte längre. Första november bestämde jag mig för att nu ska ALLTID min egen träning komma före allt annat. Punkt slut. Sedan dess har jag kört över 200 träningspass, varav 147 st i år. Då vill jag nämna att det gått 149 dagar sedan nyårsafton.

Ni som följt min blogg ett tag har säkert inte missat att jag fått riktigt bra resultat under den här perioden. Vi snackar om enbart sex månader varav tre månader var bulk (+12 kilo) och tre månader var deff (-15 kg). Mina resultat från den här perioden skulle ta flera år för många andra. Vad har då gjort att jag lyckats trots att jag ibland bara velat spy på allt som har med träning och kost att göra. (Ja, även de bästa kan få nog av det roliga ibland).

Att äta upp sig var en bedrift i sig. Äta tills magen nästan sprack varje dag i tio veckor för att till slut se vågen visa 102 kilo. Jag ville väga över 100 kilo och det gjorde jag till slut. De sista tre månaderna nu i vår var dock själva utmaningen. Att från att ha ätit vad jag vill, när jag vill i hur stora mängder jag vill till att begränsa mig till dietmat med ett underskott på energi som gjorde att jag gick ner över ett kilo i veckan utan förlorad muskelmassa.

Redan dag ett under den här perioden bestämde jag mig för mitt egna framgångsrecept. Lyssna noga, det är det som funkar och ni kan aldrig misslyckas om ni följer mitt råd:

– Lägg upp en perfekt dag när det gäller kosten och träningen. Ät bästa frukosten för ditt ändamål, fortsätt med lunchen, middagen. Se till att få i dig mellanmål om så behövs. Optimera näringsintaget med proteindrinkar, vitaminer och annat som är nödvändigt utifrån dina förutsättningar och mål. Känn att du gjort absolut det yttersta när du lägger dig och lämna inget till slumpen. Det är dag ett. Upprepa nu den här dagen till punkt och pricka tills du nått i mål. Thats it! Svårare än så är det inte.

För mig innebar det 90 dagar med ris och kyckling, finn crisp med kalkon och proteindrinkar. Mina ris och kyckling-måltider var underbart goda, varje dag! Hur kommer det sig? Jo eftersom jag inte åt något annat var det vad min kropp såg fram emot efter många timmar med enbart proteindrinkar. Äter man inget annat har kroppen inget att jämföra med. Ni kan tänka er hur god en rå fisk skulle vara om man bodde på en öde ö och bara hade kokosnötter att leva på. Ingen saftig stek, pizza, gratänger eller annan mat kommer i närheten av en portion kyckling och ris under diet! Ni som provat vet vad jag menar. Jag skulle aldrig välja kyckling och ris om jag åt vad som helst varje dag men i dietsammanhang där man inte äter så mycket/ofta är det guds gåva när man sitter vid matbordet.

Nu valde jag som ni kanske vet mina begränsade livsmedel för att göra det lätt för mig att sätta mig i den här situationen. Det var en medveten plan för att göra finn crispen till goda snacks på kvällen och min lunch och middag till en gourmet måltid. Ni kan lika gärna välja lax och potatis om ni vill eller annan nyttig mat. Jag tycker däremot inte att ni ska variera allt för mycket eftersom man då lätt börjar sväva ut och stoppa i sig sådant som kanske inte uppfyller regel nummer ett – en optimal dag.

Oj, det här blev längre än jag räknat med. Nu somnar jag snart sittande så det blir ingen korrekturläsning utan direkt i säng för att sova. Ses i morgon igen! Untz untz!

3 kommentarer

  • em29 maj, 2013 kl. 08:41
  • Svara

  Jag gillar din blogg, det är dock första gången jag skriver. Tycker om blandningen allvar/nöje och dina tips (och din hund :)). Tror förresten jag glimtade dig på odenplan nån gång för rätt länge sen. Japp det var bara det!

  • Wero29 maj, 2013 kl. 12:16
  • Svara

  Hej! Tack för inspirationen. Jag läste din blogg för ett tag sedan, när du visade före och efterbilder på dig själv. Läste om hur du åt och hur du ”körde på” för att nå ditt mål. Bestämde mig där och då för att köra jag med. Proteinpulver, träning och bra kost. Inte lika strikt som du, men gott väl för en tvåbarnsmor som måste ha energi till barnen. Nu är jag 12 cm mindre runt midjan och har dessutom fått muskler av gymmet. Känner mig stolt, stark och snygg. Jag har inte nått mitt slutgiltiga mål ännu. Det får ta tid. Jag mår så jäkla bra. Tack för skjutsen Philip, till ett bättre liv. Kram / Wero

  • Elin29 maj, 2013 kl. 12:53
  • Svara

  Du är grym! Mitt problem är att jag inte tycks kunna bestämma mig för vad en optimal dag innebär. Ska jag fortsätta med LCHF? Eller LCHQ? Eller gå över och köra klassisk med kyckling och kolhydrater? Eller bara köra cleant?
  Jag har funkat otroligt bra på LCHF-aktigt kost under hela vintern och lagt på mig en hel del muskler. Fått bra energi och inte varit lika mycket upp-och-ner som när jag äter mycket kolhydrater. Skönt att slippa sötsuget plus att jag har en helt annan energi.
  Ärligt nu, går det att bli precis lika rippad och hård av att deffa på LCHF? Nu menar jag inte att gå ner i vikt, för det behöver jag inte. Jag behöver bli av med lite överskott på benen, bli av med underhudsfettet som värmer magen och helt enkelt skala av det där lilla extra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.