Recept på ”Nyttigare Cheesecake”

Ett tips för veckans ätardag: En nyttig och god cheesecake.

Ingridienser: 
* 4-6 Digestive Fullkorn/Light
* 3 Ägg
* ca 2dl Sötningsmedel.
* 250g Philadelphia Light
* 1 msk LättKesella
* 1,5 tsk Vaniljsocker.
Gör så här: 
Smula Digestive-kexen i botten på en form. Viska ihop Sötningsmedel och Äggulorna, tillsätt sedan Philadelphia, Kesella och Vaniljsockret.

Vispa Äggvitorna till ett hårt vitt skum, (viktigt att bunken du vispar i är ordentligt ren, annars blir inte skummet hårt).

Vänd försiktigt ner äggvitan i socker-smeten och rör varsamt ihop.

Häll sedan den härliga blandningen på digestivebottnen och smula sedan lite mer på toppen.

In i frysen i ca 12 timmar och ta fram den en stund innan det är dags att njuta!

3 kommentarer

    • Robin17 maj, 2013 kl. 12:02
    • Svara

    Skitnyttig.

    • Elin17 maj, 2013 kl. 12:21
    • Svara

    Ja, det är verkligen fettet som är onyttigt i cheesecake…

    • Sara21 maj, 2013 kl. 13:53
    • Svara

    Hur tänker du kring alla e-ämnen som finns i många fitness och light produkter? Flera kemikalier såsom bisfenol-a och triclosan gör på lång sikt att ämmnesomsättning går ner och ökar risken för fetma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.