Svar på en kommentar

Jag fick en fråga vad jag tycker om olika E-ämnen och annat som anses vara mindre bra i vår mat. Jag äter så naturlig mat det går men jag är inte jättepetig med att gå igenom varenda innehållsförteckning när jag är och handlar. Som ni vet äter jag gärna skräpmat när jag känner att jag vill stoppa i mig det. När jag sköter kosten håller jag mig till mina livsmedel som jag bestämt att jag kan äta (kyckling, ris, lax, finn crisp osv) Jag anser att de är helt okej att äta utan att behöva oroa mig för en massa skit. Jag vet de som ätit helfabrikat, halvfabrikat, junkfood osv hela livet utan att påverkats negativt av det mer än att de kanske inte har bästa förutsättningarna att bli rippade eller bygga maximalt med muskler. Genom att undvika just den här maten tycker jag att man ger kroppen en bra möjlighet att må bra. Jag känner mig stark, pigg och har bra värden. Jag kan inte minnas sist jag undvek något jag är sugen på för att det innehåller E-ämnet XXX men precis som jag sa förut gör det sunda förnuftet att jag väljer smörgåspålägg ur charken istället för en inplastad dido som har fem gånger längre hållbarhet.
Det är min personliga åsikt och hur jag tänker när jag äter själv. Ska jag rekommendera en kosthållning för en klient eller någon annan tar jag givetvis hänsyn till att maten ska vara så nyttig som möjligt och sådan mat behöver man oftast inte börja granska E-ämnen i. Men även här får man överväga pris, tillgänglighet målsättningar osv. Det är trots allt inte billigt med nyttig mat och det finns en anledning till att många amerikaner aldrig äter/kan köpa grönsaker och att onyttigheterna toppar försäljningen av mat.

2 kommentarer

  • Josefin22 maj, 2013 kl. 21:23
  • Svara

  Hej!
  Först och främst vill jag tacka för bästa bloggen!!
  Sen undrar jag vad du tycker om celsiusdryckerna? Är inne i en jobbig tentaperiod så brukar bli en om dagen för att orka med allt plugg och träning framåt kvällen och vill gärnahöra vad någon som ofta dricker dom tycker. Kram

  • MAJA22 maj, 2013 kl. 22:07
  • Svara

  Bra blogg :) Du får gärna göra ett inlägg om proteinbars, finns en djungel av dom o är svårt att veta om och vilka som är bra för kroppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.