Träna oftare för bättre resultat

Det är många som frågat vad mitt mål med träningen är just nu. Jag tycker alltid det är kul med viktmål oavsett om det gäller att gå upp eller ner. Som ni vet har jag gått upp 12 kilo för att sedan gå ner 15 kilo på tre månader vardera. Nu har jag sedan senaste viktnedgången som avslutades i början av Maj gått upp (enligt vågen ikväll) åtta kilo. Jag väger för stunden 95 kilo och det var mitt mål innan månaden är slut. Visst, det är inte morgonvikt men det är inte det viktiga just nu. Mitt slutmål för tillfället är att väga tresiffrigt, dvs 100 kg innan 1 september. Tyvärr innebär det en del fett som kommer att lagras i min kropp, vilket jag egentligen lovat mig själv att inte utsätta mig för men samtidigt har jag en hel del viktökningspotential på lår och vader eftersom de trots min styrka alltid varit svåra att få volym på. Nu bombar jag ben mer eller mindre varje pass för att se om det funkar och det har redan gett effekt så jag fortsätter i samma bana.

På tal om att kötta muskelgrupper… Jag har vid flera tillfällen prioriterat olika muskelgrupper genom att vila dem max 48 timmar och därför tränat just den muskeln tre till fyra gånger per vecka. Alla gånger har jag utvecklats mer än tidigare. Biceps ökade flera centimeter, övre delen av brösten fick fram konturerna, utsida axlar blev ”köttigare”, rutorna växte fortare osv… Vi är alla olika men för mig fungerar inte varje muskelgrupp enbart en gång per vecka. Vill jag ha snabba resultat kör jag dem flera gånger i veckan. Jag vilar enbart när kroppen säger ifrån. Jag märker det i första hand att jag blir något svagare i de specifika övningarna och att det kan göra ont i lederna. Det upplägget är så klart väldigt beroende av en optimal kost och tillräckligt många timmar sömn per natt.

Man kan sammafatta allt med att ni som vill ha grymma resultat i gymmet bör testa att dubbla träningen, dubbla proteinintaget och sova så mycket det går för att se hur kroppen reagerar. För mig gjorde det underverk!

1 kommentar

    • Emma22 juli, 2013 kl. 20:09
    • Svara

    Vad tycker du om stronglifts 5×5?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.