Emelies tankar kring personlig träning

Aldrig har människor runt omkring mig varit så bra på matematik som de är när jag för hundrade gången får berätta vad jag betalar för att träna med Philip. Innan jag hunnit sätta punkt för meningen har de räknat ut vecko-, månads- och totalkostnad för hela kalaset.

Sedan spänner de blicken i mig och artikulerar fram hur dyrt det är. Att träna. Med personlig tränare.
Som om jag inte visste, som om jag inte hade vett nog att förstå det helt själv.

Jag är fullt medveten. Jag är fullt medveten om att sätta min hälsa i första hand och att ta hand om den enda kroppen jag har får kosta precis vad det vill.
Det är värt det ur vartenda litet perspektiv du kan komma på. Jag förlorar ingenting på att sätta mig själv på första parkett.

Att träna med Philip ger mig en annan syn på träningen, en annan syn på mig själv. En chans att lära mig att göra rätt och att kasta den där komfortzonen åt helvete.
En chans att växa som människa, både på gymmet och i vardagliga livet. Samtidigt som mitt nya, bättre jag tar form.

Gymmet är min fristad. Mitt ställe att få andas ut på och bara vara Emelie ett tag. Släppa livets miljoner små måsten och bara… existera. Svettas och köra skiten ur mig själv. Få utlopp för frustrationen från en jobbig arbetsdag, gårdagens bråk med bästa vännen eller vad som nu tynger mig. Ni som tränar, ni vet vad jag pratar om. Man kliver in i sin egna lilla värld och kör. Philip lärde mig det här, Philip fick mig att öppna upp ögonen och se att ett tungt benpass kan vara mer givande än en timme hos en ointresserad och slutkörd terapeut.

Att behöva förklara det här varenda gång. Att behöva försvara mig varenda gång. Jag är trött på det, för jag har inga färdiga kalkyler i huvudet för dina vecko-, månad- och årskostnader. För vet du vad? Jag bryr mig inte ett dugg om vad du lägger dina pengar på. Hur mycket du lägger på varje enskild hobby eller hur många gånger per dag du fikar. För varför skulle jag? Varför har det blivit mer accepterat att ifrågasätta någon som lägger ut pengar på sin hälsa och sitt välbefinnande än någon som köper tre kg godis varje dag och en 2 liters läsk till det?

Jag vet vad jag betalar för. Gör du?

emelie1 emelie2

/Emelie – http://makeitalone.blogg.se

 

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Jävla bra författare, den där Emelie… ;-)

  • Patrik Lund8 augusti, 2013 kl. 18:24
  • Svara

  Väldigt bra skrivet Emelie! Visst är det märkligt att första frågan är vad det kostar att träna med PT. Fråga dem istället vad de är beredda att betala och hur mycket de lägger på tv, snacks, mm. Jag tränar ju för att orka bli gammal, en investering i sig själv borde ju vara självklart. Lycka till! H Patrik.

  • Christina8 augusti, 2013 kl. 18:28
  • Svara

  Det är något som provocerar med träning. Vet inte om det är deras egna dåliga samvete eller vad det nu är?! Vet inte om det är likadant för killar? Någon som vet, men en tjej som verkligen kör hårt väcker alltid starka känslor och vissa är helt bisarra:)
  Alla människor har ett eget ansvar för sitt liv och alla prioriterar olika. Jag mår inte bra om jag inte får träna. Jag mår bra av att äta min havregrynsgröt varje morgon (kan faktiskt längta kvällen innan).
  Har själv alltid tränat mkt, men tränade alltid för att vara så smal som möjligt, tränade för att kunna äta som när jag var 20. Nu när jag är 30 och har fått barn så tränar jag för att må bra och vara stark, jag äter för att kunna träna och de resultaten jag fått på det är otroliga:)
  Tack Philip för grym inspiration!

  • Angelina8 augusti, 2013 kl. 19:43
  • Svara

  Jag håller helt med dig Emelie! Jag använder mig också utav en pt och hela mitt liv har förändrats till det bättre pga det. Det bästa man kan lägga pengarna på är sin och sin familjs hälsa. Fortsätt kämpa för du är grym!

 2. Grymma fina kloka Emmelie!!! ❤❤❤

  • eva12 augusti, 2013 kl. 16:14
  • Svara

  Håller med dig helt och fullt Emelie!
  Tror att dom som opponerar sig mest och ifrågasätter önskar att dom hade styrkan och modet att göra det du gör för din egen skull!!
  Kör på som du gör och må bra och strunta i dom som inte vågar!!
  Du är som jag sagt tidigare en otrolig inspirationskälla!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.