En härlig dag på stan

d88e638601be11e396d622000ae91256_7

Det var en solig dag idag och jag strosade runt på stan i min egna lilla värld. Antar att om någon av er sett mig så har jag gått med lurarna i öronen och proteinmjölken i handen. Jag har inte så mycket fokus på saker och ting runtomkring så jag missar säkert massor av saker som händer när jag är i stan. Det är ganska skönt ändå att bara koppla bort allt trots att man inte är i skogen eller på landet. Jag trivs ganska bra i urbana miljöer och har inga problem med mycket människor och trafik.

Jag kom och tänka på en sak… vad är det tiggarna kommit på nu egentligen. Måla ansiktet och klä ut sig till en vit clown(?) och gå och tigga pengar och samla burkar på drottninggatan. Det verkar som att det är fler tiggare nu än någonsin och en del kan vara ganska påträngande och bli riktigt sura om man inte ger dem något. Jag satt med Hanna utanför ICA to go vid lunch och åt en wrap när det kom fram en tiggare från Rumänien eller vad det är de kommer ifrån. Hon ställde sig bredvid Hannah och vägrade flytta på sig om hon inte fick några slantar. Jag blev riktigt lack eftersom Hannah tyckte det var obehagligt så jag bad kvinnan bestämt men artigt att gå. Hon vägrade lyssna men efter någon minuts ignorerande av oss traskade hon vidare till nästa person. Utan några pengar från oss så klart. Vill jag hjälpa skänker jag hellre pengar till organisationer eller köper situation Stockholm. Jag tror inte det är bra att ge pengar till de utländska tiggarna som turnerar i Sverige.

03ccdbfe01bf11e385f622000a1f8e95_7

1 kommentar

  1. Haha, ”spökena” är ficktjuvar som polisen tydligen har jätteproblem att sätta dit, de har medhjälpare som snor grejer när man fokuserar på de utklädda, står på SVD ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.