Kladdkaka med frosting – kaloribomb

6ab169b6021911e3828a22000a9f191e_7

Några av er frågade om receptet till kladdkakan Hannah bakade härom dagen. Här kommer det. Kom ihåg att den inte är det minsta nyttig och är ej att rekommendera om ni inte bulkar eller har ätardag. :)

Ingredienser (gör dubbel sats för en tjockare botten):

2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Steg för steg:

– Sätt ugnen på 175 grader

– Smält smöret i en kastrull

– Vispa ägg och socker tills det blir poröst

– Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

– Häll ner smeten i en brödad form

– Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.


Frostingen (som du brer på när kakan svalnat):

60 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
100 g Philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

1 kommentar

  1. Grymt!! Tack för receptet, Hannah & Philip! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.