Vad driver mig att gå till gymmet varje dag?

amino

Hej Amino,

Kul att du läser min blogg. Grymt av dig att du vågade åka dit själv och köra bland de starka killarna. Tro mig, de bryr sig mest om sina muskler och de kommer garanterat inte stå och peka och tycka att du tränar fel. Alla är lika välkomna på gymmet och ifall du känner dig osäker finns det personal som kan hjälpa dig hitta rätt maskiner och övningar. Det kommer att gå hur bra som helst, det är jag säker på!

Du undrade vad det är som driver mig att gå till gymmet varje dag. Många tror att jag har fördel att jobba på gym. Att det bara är att sätta igång med sin egen träning när man slutat för dagen. Det är ytterst sällan jag stannar kvar på jobbet. Jag brukar dricka min PWO och promenera hem om eller direkt till ett annat gym för att känna att jag kommer och tränar som vilket privatperson som helst. Jag vill inte att det ska kännas som ”jobb”. Vad många inte vet är att när man kommit igång med träningen och hållt igång ett par veckor kommer kroppen att reagera på så sätt att man får ett sorts lyckorus när man tränar. Man blir helt enkelt torsk på att träna efter ett tag. Det är därför man mår lite dåligt när man har en träningsfri dag. Givetvis ska det inte gå till överdrift men en gång om dagen vill jag gärna känna känslan av att jag tar i, musklerna blir blodfyllda (pump), svetten rinner och känslan efteråt då man är helt slut och bara vill hem och lägga sig i soffan. Det är en känsla som slår det mesta. För att den här känslan ska bli maximal gäller det att se resultat i träningen. Det är en del av kicken. Att man speglar sig (gör gärna det ofta med gott samvete) och ser att kroppen förändras mot det bättre. För att det ska hända är kosten viktigare än själva träningen. Som sista pelare är sömnen otroligt viktig med. Sover man dåligt kan man inte prestera och personligen känner jag mig både hängig och smådeppig om dagarna ifall jag sover för få timmar på natten.

Jag precis som alla andra får dippar ibland och känner mig mindre motiverad. Jag VET att det bara är en känsla som infinner sig för stunden. Den känslan KOMMER försvinna så fort man lyfter de första hantlarna. Det tar bara tid att förstå att det verkligen är så. Genom att pränta in det i mitt huvud har jag nu kört lika många pass i år som det gått dagar. Målet är 365 pass innan nyårsafton. För att underlätta svårigheterna att ta sig till gymmet de dagarna man är trött och bara vill hem och sova efter jobbet funkar PWO,  Verve, Bod-E Burn eller liknande hur bra som helst. Tillsammans med lite snabba kolhydrater i form av Ahlgrens bilar och ett par taggarlåtar i lurarna så blir det betydligt lättare att ta sig till gymmet. Som sagt, när man väl är där sköter det sig av sig självt.

Jag kan sammanfatta min text med att om du tvingar dig till gymmet tillräckligt många gånger på raken kommer du till slut att få en underbar kick och sedan är det mycket som ska till för att du ska stanna hemma. Glöm inte att sätta upp mål, gärna mätbara som mått, vikt, belastning osv.

Kör hårt nu!

3 kommentarer

  • Moa17 augusti, 2013 kl. 13:28
  • Svara

  Hej,
  jag har funderat på detta länge. Finns det någon speciell anledning till att du äter just Ahlgrens bilar och inte annat godis?

  Och kan bara hålla med att även om man är mer moderat med träningen som blir man beroende. Känner mig sjukt rastlös om det går mer än två dagar mellan tillfällena när kroppen blir helt uttröttat. Även om man inte är motiverad en dag kan man alltid bara genomföra det tänkta passet. Allt är bättre än inget.

  Och ja, sorry, nu har jag presenterat mig i inlägget där du bad om det. Det är väl trots allt det minsta man kan göra när man läser dagligen.

  • Frida17 augusti, 2013 kl. 17:09
  • Svara

  Skulle inte du kunna ha en träningsskola i din blogg hur man lägger upp sin träning, kost etc så att vi redan nu kan börja komma i form inför Beach 2014.

  • Amino18 augusti, 2013 kl. 07:31
  • Svara

  Tack! Philip för att du tog dig tid att svara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.