God morgon!

God morgon vänner! Äntligen är det lördag! Fast så känner jag inte egentligen eftersom jag har sex lördagar och en söndag per vecka. Jag är mån om att göra det jag tycker är kul i livet så jag ser inte måndag till fredag som vardagar utan alla veckodagar är lika mycket värda. Jag minns att jag och Hannah satt i tunnelbanan för några veckor sedan och framför oss satt en medelålders kvinna och en man bredvid varandra på varsin sida om mittgången. De kände varandra men såg inte att de satt bredvid varandra förrän efter ett tag. När kvinnan kände igen mannen hälsade hon och frågade hur det stod till med honom. Jodå, svarade han.
-Jag är helt död efter veckan på kontoret. Nu ska jag hem och lägga mig i soffan framför tvn hela helgen så jag orkar med nästa vecka.

Vad är det för liv? Att ha helgen för att kunna självdö i soffan för att ens orka med nästa vecka. Absolut inget ont mot att jobba på kontor eller ligga i soffan men personligen hade jag inte velat ha ett så inrutat liv. Jag satt själv där glad att veckan gått så bra och att jag fått träffa så många underbara människor och att det nu var fredag kväll och vi var på väg till en middag hos Hannahs pappa. Lördag och söndag var även de fullspäckade med aktiviteter och det kändes absolut inte jobbigt att nästa måndag var på G. Precis som den här helgen. Nu ska jag efter att ha smakat på Hannahs pain au chocolat (nutella/choklad-smördeg-grej) in till stan och träffa en vän och sedan träna. På måndag händer det roliga saker som jag ser fram emot, lika så tisdag och alla andra dagar. Så ska det vara, ellerhur :)

2 kommentarer

    • Johanna5 oktober, 2013 kl. 18:47
    • Svara

    ..men är det inte en fråga om hur man väljer att förhålla sig till saker och ting? Jag har ett kontorsjobb, mån-fre kl 745.17, men jag älskar mitt jobb. Jag älskar att gå till jobbet på måndagarna lika mycket som jag uppskattar fredagen och en ledig helg när den kommer. Det jag åstadkommer på jobbet ger mig energi att gå vidare och driver mig framåt i livet, precis som vila på helgen ger ett andrum och kvalitetstid med familj och vänner. Så ett vanligt kontorsjobb kan faktiskt också vara helt ok. It’s all a question of attitude :)

    1. Just precis. Vi brinner alla för olika saker. Jag tycker att alla ska försöka göra det som de trivs med i livet. Vi lever bara en gång. På tal om kontor, ibland blir jag avis på de som sitter framför en dator hela dagarna och lan lämna jobbet när de går hem. Jag har mitt med mig 24/7 och måste hela tiden vara social och på alerten när jag jobbar. Att bara få sitta tyst framför en skärm med en kopp kaffe i handen skulle vara guld värt ibland haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.