Lindahls kvarg – Jordgubb / Vanilj

IMG_3306

Titta vad jag hittade i affären idag. Kvarg med smak av jordgubb och vanilj från Skånemejerier. Sjukt bra att det är endast 0,2% fett i dem. Jag har nämligen saknat smaksatt kvarg med låg fetthalt. Sockerhalten är ungefär som Arlas motsvarighet (med högre fetthalt) och proteinhalten är 0,5 g protein mindre per 100 g (6,5 g per 100). Förpackningen är imponerande stor och innehåller 500 g. Jag köpte dem på Hemköp för 23 kr styck.

Hur var så smaken? Jag har bara provat vaniljen än så länge och jag gillade den. Man känner direkt på konsistensen att det är fettfri kvarg det handlar om. Ni har säkert jämfört fettfri yoghurt med fetare varianter och då vet ni vad jag pratar om. Jag kommer definitivt att börja äta dessa men vill jag unna mig något gott en lördag väljer jag Arlas variant.

2 kommentarer

  • gp14 maj, 2014 kl. 13:19
  • Svara

  hejsan

  Jag har läst din blogg om kvarg och tycker det låter intressant.

  Vägde innan 104kg och gick ner 15kg i ett mår. Jag har deffat ner 5 kg i denna terminen och väger 85kg. Jag lever diet kost med protein o kvarg. Det är så att jag äter kvarg naturell eftersom det innehåller inte så mycket socker o kolhydrater, men smaksätt är obehaglig då jag är van vid naturell men har tänkt testar annan smak för vilodag.

  Är det okej att testar annan kvarg om man går på diet?

  • Olof18 juni, 2014 kl. 19:42
  • Svara

  Mycket socker i de, runt 15-17 gram väl… Är det verkligen bra? Finns en med hallon med bara 2,8 gram socker med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.