Svar på kommentarer

10263861

Hej,
Tänker ställa en dum fråga, eftersom det inte har ngt med träning att göra. Men ett tag var det mycket Chico i din blogg, nu har det inte varit ngt alls, bara Theo (Hannas hund). Vad har hänt med Chico?
Tacksam för svar.
//Alisa

SVAR: Jag skaffade Chico tillsammans med Jennifer som jag var tillsammans med tidigare och därför har vi bestämt att ha delad vårdnad. När han inte syns i min blogg är han helt enkelt hos henne. Vi har även tagit beslutet att han ska vara där mer och mer eftersom det blir svårt för Hannah att vara mammaledig med två hundar här hemma. Väldigt tråkigt att inte få spendera all tid hemma med Chico men jag var tvungen att ta ett beslut som funkar bäst för alla parter.

 

Hej Philip!!
Först och främst vill jag gratulera dig och Hanna till er nya familjemedlem!! Jag är också gravid, 18 veckor imorgon och undrar om Hanna tränar något nu och framöver. Nu är ju den värsta tröttheten över, så jag längtar till träningen, Zumba fick jag lägga ner p ga ryggen men vad skulle du rekommendera? Innan graviditeten var jag en träningsmänniska så ibland kan det kännas nedslående att känna att man inte orkar så mycket längre.

Grattis ännu en gång. Kanske vågar jag hälsa på dig när jag ser dig vid Odenplan igen :-)
Sandra

SVAR: Grattis till dig/er med! Från att Hannah fick reda på att hon var gravid (pga trötthet bland annat) tog hon uppehåll från träningen. Hennes trötthet är kroppen som säger till att hon bör vila. Då kan det vara dumt att belasta den med styrketräning, speciellt de första 12 veckorna. Nu under vecka 13 mår hon mycket bättre och känner att hon vill börja träna igen. Kanske börja med 1-2 dagar i veckan och öka dosen med tiden om det känns bra.
Om några veckor ska hon börja med gravidyoga tillsammans med en vän så det är något jag rekommenderar eller om du har gymkort så kan du träna precis det du känner att du behöver, exempelvis armar och rygg då de kommer att bli belastade både under senare graviditeten och efteråt när du ska bära ditt barn. Muskler är inget som byggs på några veckor så det gäller att vara ute i god tid.
Precis som för alla andra så är det dagsformen som bestämmer hur mycket du kan ta i. Bli inte ledsen om du får trappa ner träningen en aning, allt du gör är ju bättre än ingenting alls och förmodligen så pass mycket du kan göra för din kropp för tillfället.
Haha, ja du får säga hej nästa gång. :)

 

Fan vad du har biffat till dig! Har inte läst bloggen regelbundet men vill minnas att du var mindre när jag var inne senast för något år sen. Särskilt armarna ser ut att ha blivit grövre. Grymt bra jobbat! :)
EM

SVAR: Tack! Det finns en anledning till att jag valde trycket ”Train insane or remain the same” på min t-shirt :)

1 kommentar

  • Sandra3 oktober, 2013 kl. 09:49
  • Svara

  Tack för ditt svar angående träning/graviditet.

  Ha en bra dag och hälsa så mycket till Hanna…

  Med Vänlig Hälsning,

  Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.