Vecka 15

Idag var vi på rutinkontroll hos barnmorskan och stämde av att allt går som det ska. Fostret är nu i vecka 15 från och med idag eftersom vi hade räknat fel på några dagar och fick det korrigerat vid ultraljudet i fredags. Barnmorskan poängterade att det är viktigt för Hannah att få i sig kalk nu då det är dags för skelettet i fostret att utvecklas. Som ni kanske vet så tar fostret allt den behöver så det är mamman som får låga nivåer om det skulle vara brist på någon mineral eller vitamin i kroppen. Även järnvärdet är viktigt att hålla koll på nu.

Om jag inte minns fel så har det gått mer än 35% av graviditeten nu och det känns som att veckorna äntligen går lite fortare. Om fyra veckor får vi reda på könet, woho!

bebis_v15

Vecka 15: Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

 

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

    • Malin8 oktober, 2013 kl. 17:02
    • Svara

    Grattis!!! Så kul att följa graviditeten från pappans perspektiv. Lycka till!

  1. Min syster är också i v.15 men ser ut att vara i v.25 ;) så roligt!

  2. Kan inte könet få bli en liten hemlis för er ?? Jag vet man är nyfiken….Som tidigare skrivits det är kul att läsa vad du skriver från den blivande pappans roll.

    1. Jag har jättesvårt att relatera till bebisen när jag inte kan säga han eller hon. Den och det känns inte samma sak. Sedan är det alltid kul att kunna förbereda med saker innan och veta när man sitter och funderar på namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.