Dags för en deff igen

Då var det dags… Nu har jag bestämt mig för att påbörja årets andra deff. Det blir inget lätt projekt efter att ha ätit vad jag vill i sex månader och lagt på mig 13 kilo. Ett gäng av dem är fett som jag nu bestämt mig att skala av. Med en gravid tjej hemma kommer förmodligen upplägget att bli annorlunda jämfört med sist då jag åt ris och kyckling i 90 dagar. Vid sidan om blev det proteindrinkar och finn crisp.

Jag ska försöka hålla mig till kyckling/fisk och ris/potatis så gott det går och jag kommer att dricka 4-5 st proteindrinkar per dag och efter träningen blir det påfyllning av snabba kolhydrater i form av gainer, skumgodis eller riskakor.

Under hela deffen kommer jag precis som under sommaren att dricka Vemmas produkter. Varje dag ska jag dricka två stycken Bod-e Burn som tillför bland annat 40 gram protein, CLA och fibrer och ger mig de vitaminer och mineraler som det finns mindre av i min enformiga kost. Dessutom får jag i mig Aloe Vera som bland annat är bra för ph värdet och mangostan som är en av världens nyttigaste frukter.

Jag räknar med att tappa en hel del vätska i början i och med att jag drar ner kraftigt på kolhydraterna. Min kropp mår bra av att inte få en massa socker i sig så det kommer att märkas inte bara fysiskt utan även psykiskt. Under deffen kommer jag även att öka magträningen. Ni minns kanske mitt inlägg om att jag blir mer motiverad att sköta kosten de dagar jag tränar magen. Så det ger en win-win situation.

Hur blir det då med ätardagar? Jo, jag tillåter mig att plocka ut en ätar dag efter minst sju skötsamma dagar. Det behöver inte nödvändigtvis vara på lördagar utan jag är oftast mer sugen på något onyttigt mitt i veckan. Jag föredrar att använda min ätardag när jag vill ha den som mest och inte en fast dag bara för att. Men som sagt, minst sju dagar, gärna fler mellan ätardagarna.

Då är det bara att tuta och köra! Jag kommer inte att hamna på 87 kg som jag vägde sist utan mitt mål nu är att vara deffad runt 92-93 kilo.

Nedan ser ni skillnaden mellan när jag hade deffat klart i våras och hur jag ser ut idag. Trots att jag har mer muskelmassa och väger 13 kilo mer så ser jag betydligt mindre tränad ut. Det är anledningen till att deffade personer ser mer vältränade ut än personer med mer muskler men också mer kroppsfett. Jag föredrar att vara deffad och se bra ut på bild men ibland är det skönt att bli ”tung” och fylla ut kläderna med. 100 kilo blir åter igen ett minne blott men inom ett par år ska jag ligga på 100 kilo som deffad.

cd9938ccf1fe11e2a03b22000a1f92d6_7

JUNI 2013 – 89 kg

11november

NOVEMBER 2013 – 100 kg

Nu kööööör jag!! Mot Juniformen!

2 kommentarer

  • M12 november, 2013 kl. 20:12
  • Svara

  Tränar styrketräning 5 dagar i veckan och äter enligt LCHF, funderar nu på att köra en 30 dagars deff, vad tycker du om det? Vad ska man äta resp inte äta?

  • Bessie3 maj, 2014 kl. 16:46
  • Svara

  Sjukt nice!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.