En runda ut till Täby

Det är sjukt vad tid det tar att göra vissa saker i Stockholm. Jag hade ett par ärenden i Vasastan sedan skulle jag åka ut till en vän i Täby. Totalt tog det nästan tre timmar från dörr till dörr på grund av resvägar, promenader, affärer osv.
Allt känns så mycket lättare i små eller mellanstora städer. Här är allt så pass utspritt att man oftast fastnar i sin del av staden och när man väl ska någon annanstans tar det enormt mycket tid om man rör sig kommunalt. Hur som helst kom jag fram till Täby till slut och fick ett par timmar att umgås med min vän. Jag har haft en massa saker i hanns förråd och eftersom jag inte använt dem på flera år var det nu dags att slänga dem. Jag försöker tillämpa årsregeln när det gäller saker och ting. Nämligen att om man inte använt något på ett år så åker det i soporna. Enda undantaget är säsongsprylar och sådant som man verkligen verkligen vill spara. Hannah är duktig på att göra sig av med gamla saker och tycker jag sparar mycket onödigt så jag har en del att lära mig från henne uppenbarligen.

En förrådstömning och en sushi senare var jag på väg hem igen. När jag skulle byta till 2:an vid tekniska högskolan hittade jag inte mitt SL kort med en stor IKEA påse och en väska i händerna. Jag kände mig lite småstressad och la ifrån mig dem på ett säte för att ha båda händerna att leta med. Då ber chauffören mig att gå av och att han inte tänkte köra förrän jag gjort det. Jag sa att jag hade kortet någonstans i jackan eftersom jag åkt en annan buss precis. Han vägrade lyssna och bad mig åter igen gå av bussen. Jag vet inte hur reglerna är men hur svårt hade det varit att köra vidare mot nästa hållplats medan jag letade och hade jag inte hittat kunde jag skicka iväg en smsbiljett eller kliva av där. Men nej, han vägrade stänga dörren och tjatade på mig att gå av trots att bussen var full av folk som säker inte ville annat än att komma hem efter en lång dag, precis som jag. Till slut hittade jag kortet och sa åt han att han får sluta vara så grinig sedan gick jag och satte mig.

1 kommentar

    • I4 december, 2013 kl. 01:15
    • Svara

    Och alla som satt i bussen tänkte. ”Kan han utan biljett sluta tjafsa med busschauffören och gå av denna redan överfulla buss så jag får komma hem snart” Sen vet busschauförren av erfarenhet att detdär med smsbiljett på en överfull buss sällan blir nått med. Och God knows, in these times kör han kanske på provision.hehe

    btw, nu kommer snart min karma straffa mig hårt med att råka ut för en liknande händelse :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.