Lasagne med aubergineplattor

1016520

Sugen på lasagne men vill dra ner på kolhydraterna i kosten? Byt ut pastan på aubergine.

Receptet är för 4-6 portioner

2 gula lökar

2-3 vitlöksklyftor
1 msk smör
600 g lamm eller nötfärs
Salt/peppar
1 röd chili
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
1 msk chilisås
2 msk ajvar relish
1 msk kalvfond
3 dl grädde
1 tsk torkad basilika
Salt o svartpeppar
2 auberginer
2 msk olivolja
200 g fetaost
1 kruka färsk.  basilika
150 g Chevré ost
1 röd paprika

Sätt ungen på 225.
Skala och finhacka löken.
Hetta upp en gryta med smör och bryn löken.
Bryn färsen tillsammans med löken och krydda med salt och peppar.
Finhacka chilin och blanda ner i färsen. Tillsätt krossade tomater, tomatpure, chilisås, ajvar, kalvfond och grädde. Låt koka upp.
Krydda med basilika och smaka av med salt och peppar. Koka ihop ca 15 min.
Skiva aubergine på längden så att de blir som lasagneplattor. Smörj en ungsfast form med olja och lägg ett lager köttfärssås sen aubergine o ringla över lite olja, salta och peppra.
Strö smulad fetaost och hackad basilika över. Lägg på resten av köttfärs och plattorna. Salta, peppra och olja och smula chevreost över. Skär paprikaskivor och lägg överst.

Gratinera i mitten av ugnen ca 30 min. När den fått färg täck med folie.

2 kommentarer

    • Sofia27 december, 2013 kl. 23:01
    • Svara

    Gott gott

  1. Blir som Moussaka nästan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.