Maten räcker inte längre för att få i sig alla vitaminer och mineraler

Lördagen spenderade jag på Scandic Sjöfartshotellet med en massa härliga vänner. Vi hade en affärpresentation och inbjuden var en specialistläkare som arbetat som det i över 30 år. Han höll en föreläsning om varför det är viktigt att få i sig extra vitaminer nu för tiden. Vår mat har blivit så pass mycket sämre och allt för många förlitar sig på att dagens mediciner ska göra jobbet när vi blir sjuka. Man har glömt bort att kroppen reparerar sig själv med det naturen har att erbjuda. Vi lever i symbios med vår jord och har gjort det i tiotusentals år. När man är trött ska man vila och när man är törstig bör man dricka vatten. Det är vår kropps sätt att tala om vad den behöver. Det finns ställen i världen där de flesta blir väldigt gamla och sällan dör av sjukdomar utan av ålder. De dör helt enkelt friska. Det beror inte på att de sprungit på gymmet utan att de äter bra mat, får vardagsmotion och framförallt inte stressar, röker och dricker överdrivna mängder alkohol. Mediciner dödar tiotusentals årligen bara i USA vilket är raka motsatsen till naturmedicin där man inte har dödsoffer på samma sätt. Nu menar jag inte att man måste leva som en renlevnadsmänniska men om man utsätter kroppen för stress behöver man öka dess naturliga försvar. Det gör man bäst genom att få i sig vitaminer, mineraler, fytonutrienter och annat vi mår bra av. När vi stoppar i oss vitamintabletter har vi en upptagningsförmåga på cirka 30% och flytande vitaminer hela 90%.

Genom att tillföra de nyttiga ämnena varje dag kan vi på sikt öka immunförsvaret, bli piggare och på så sätt inte bli sjuka lika ofta. Diabetes, försämrade blodvärden med mera tar år att dra på sig så man ska inte äta vitaminer en vecka och hoppas på resultat utan man bör göra det under en lång tid. De fungerar som en försäkring för kroppen. Äter man mat får man i sig vitaminer som en försäkring och kompletterar man med exempelvis vemma-shoten som är USA:s mest sålda flytande vitamin kan man säga att man skaffar sig en extraförsäkring. Det kostar cirka 24 kronor per dag och motsvarar frukt och grönt för minst tiodubbla i kostnad för att få i sig samma ämnen. Vemmashoten finns dessutom i Vemmas alla produkter så väljer man att dricka en energidryck istället fungerar det lika bra.

Vitaminer och mineraler blir mer och mer populärt i dagens samhälle. Vi har bara sett början av den här trenden. Coca cola har förstått det, mc donalds lika så och erbjuder idag alternativ med extra vitaminer. Den yngre generationen kommer inte att köpa mat som de inte granskat innehållsdeklarationen på först i framtiden. Vi vuxna är vana vid att maten ska innehålla vad vi tror att den alltid gjort. Det kan vi inte lita på längre. Många skulle inte köpa korv om de läste på baksidan vad vissa sorter innehåller. Genmanipulerad mat är lika illa. När vår kropp inte känner igen produktens dna kan vi inte ta tillvara på ämnena fullt ut. De sorteras bort och belastar levern istället.

Jag har alltid försökt få i mig extra vitaminer och mineraler och har nu hittat en produkt som innehåller allt samt extra aloe vera och mangostan. Även grönt te är bra att få i sig och därför gillar jag Vemmas energidrycker som är helt naturliga och innehåller naturligt koffein som inte belastar hjärtat lika hårt som flera kända motsvarigheter på marknaden.

Slutligen så kan jag tillägga att Vemma har en variant av vemma-shoten som är gjord för barn. Den säljs inte i Sverige men är en storsäljare på den amerikanska marknaden. Om det är något man är säker på så är det att produkten är testad om och om igen för att kontrollera att den håller måttet. Två stora studier i miljonklassen har gjorts och ytterligare mängder av extra kontroller på barnvarianten. Inget företag i USA vill råka ut för en stämning eller bli omskrivna för att produkten inte håller vad den lovar. Myndigheterna skulle dra tillbaka den direkt om den var riktad till barn och inte höll måttet. Dessutom är det många stora namn som står bakom produkterna som skulle riskera sina karriärer. Tro mig, de har mängder av personer bakom sig som kontrollerar Vemmas produkter in i minsta detalj. Inget får lämnas åt slumpen…

Jag köper mina vemma-produkter från nätet och har en egen länk till deras webshop. Ni hittar den på min vemma-sida som jag fått när jag blev svensk distributör:

http://philiplailani.vemma.eu/

IMG_5131

IMG_5174IMG_5179 IMG_5145IMG_5137 IMG_5138 IMG_5140 IMG_5141 IMG_5142  IMG_5157

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • J7 december, 2013 kl. 21:35
  • Svara

  Han på bilden med tre killar, han i mitten med vit skjorta, är han från Jönköping? Tycker jag känner igen honom från högskolan.

  1. Japp det stämmer. Idag är han en av de främsta i Sverige inom Vemma.

  • Linda10 december, 2013 kl. 11:10
  • Svara

  Hej Philip!

  Du skriver i ditt inlägg att en vemma-dryck/shot kostar 24 kr som man då ska inta dagligen. Detta leder till en årskostnad på 8760 kr. Jag ifrågasätter inte produkten utan priset på produkten som i mina öron låter sinnessjukt dyrt! En målsättning för er som jobbar med vemma kan vara att dra ner på priserna så att fler kan köpa produkten.

  Mvh
  Linda

  1. Du har rätt, det blir en kostad på 7900 kr på ett år om man dricker en shot om dagen och beställer fyrpack per gång. Som jag skrev så är det en kostnad på cirka 20 kr per dag för en bättre hälsa. Jag vet många som lägger 20 kr per dag på en kaffe, energidryck, frukt, tidning, kexchoklad och liknande. Det handlar om prioritering. Eftersom det är en högkvalitativ produkt som dessutom fraktas hem till din dörr utan kostnad är det svårt att pressa priset mer. Vill man få i sig innehållet via kosten krävs det följande för att få i sig samma vitaminmängd som i en enda shot, vilket blir väldigt mycket mer pengar än 21 kr.

   1,05 kg cheddarost för samma mängd vitamin B12
   1 stor vattenmelon för samma mängd vitamin B6
   19 medelstora bananer för samma mängd riboflavin
   480 g körsbär för samma mängd ORAC-värde
   2,5 dl spenat för samma mängd A-vitamin
   2 stjälkar broccoli för samma mängd järn
   4 stora potatisar för samma mängd niacin
   4 avokador för samma mängd E-vitamin
   1 apelsin för samma mängd C-vitamin
   11 ägg för samma mängd D-vitamin

   Slutligen vill jag poängtera att produkten är gratis om man vill. Har du tre vänner som köper samma shotar som du får du dina gratis. Varför betala för något man är nöjd med och känner att man kan rekommendera andra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.