Philip tipsar – julshoppa hos Zalando

Nu är det snart jul och jag vet att träningskläder är något som står högt i kurs hos oss män. Det är länge sedan man inte ville ha mjuka paket och inget kan sporra en bättre till att gå och träna som nya träningskläder. Bara en vecka efter jul när svullandet lagt sig en aning och nyårsraketerna bränns av på gården startar det nya året. Jag är övertygad om att 2014 kommer att bjuda på rekord i antal tränande människor i Sverige och flera nya träningstrender om kommer att poppa upp i vårt avlånga land.

Jag hade tänkt att hjälpa er kvinnor (och män) att shoppa inför julafton. Här kommer några förslag på träningskläder som jag tycker är snygga och bra att ha om man ska ta tag i sin gymträning på allvar. Sajten jag valt är Zalando, dels för att de har otroligt mycket kläder inom alla möjliga områden men även för att jag gillar att de har fri frakt så man kan prova hemma i lugn och ro. Jag är inte expert på nätshopping men de har väldigt många sorteringsalternativ som underlättar om man letar efter något specifikt plagg. färg eller pris och vill få en bra översikt. Hur som helst, låt mig börja med tröjor:

hoodie1 hoodie2

En snygg Hoodie är alltid bra att ha när man beger sig till gymmet. Smidigast är en med dragkedja och luva så man håller sig varm även efter passet och kan ta av och på den utan att förstöra frisyren om man bryr sig om det. Tröjorna ovan har dessutom nedsatt pris för tillfället. Ni kan söka efter namnet eller klicka på bilden så hittar ni dem på sajten.

tshirtlinne

Under den tjockare tröjan kan man ha antingen en t-shirt eller ett linne. Jag föredrar att träna i linne så jag ser mina armar och axlar när jag aktiverar dem. Det låter kanske konstigt för vissa men jag vill gärna se vad jag skulpterar. Det kan faktiskt hjälpa till att öka motivationsnivån hos oss killar genom att ta på sig mindre täckande kläder.

byxa

Jag föredrar att träna i långbyxor. Ett par enkla svarta byxor fungerar om man vill träna på gym. Jag tänker inte gå in närmare på liknande plagg för löpning, crossfit osv just nu men ni hittar fler alternativ på sajten.

crossfitskolopskogymsko

När det gäller skor så är det mycket man ska tänka på. Det är inte alltid lätt att beställa en sko från nätet men eftersom man får prova den hemma och skicka tillbaka om man inte är nöjd ser jag inga problem med att beställa från nätet. Det man ska tänka på är vad man ska använda skon till. Ovan ser ni tre alternativ. Löpning, crossfit och aerobic/gym. Jag anser att man ska satsa på ett par bra skor och strunta i ifall de kostar lite extra. Träning är påfrestande för kroppen och då vill man minimera den felaktiga belastningen som kan skapas i fötter, knän och höft med en bra utformad sko. Betalar man mer får man helt enkelt en sko som är bättre och håller längre så det är en bra investering. För man har inte tänk att sluta träna på ett bra tag, ellerhur?

vaska

Sist men inte minst har vi gymväskan. Man kan aldrig ha för många gymväskor. De finns i alla färger och former. Jag rekommenderar en ryggsäck för rätt belastning för kroppen men personligen använder jag bara bags. Jag har flera olika storlekar beroende på hur mycket saker jag behöver ta med mig till gymmet.

Haha, nu i efterhand känns det som att jag skrivit min egen önskelista. Får se om tomten hittar till min blogg eller om han är upptagen med att gymma.

1 kommentar

    • Lovisa9 december, 2013 kl. 08:12
    • Svara

    Hej!

    Du skriver att du tror att det ska komma en del nya träningstrender? :) Har du någon prognos på vad?
    Skulle vara kul att höra vad du tror!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.