Vad är en gainer?

one-recovery-chocolate

Gainers är proteinrika kolhydratmixer som ger dig allt du behöver för maximal viktökning, energiinlagring, muskelutveckling samt återhämtning.

Fördelningen mellan kolhydrater och protein kan variera från produkt till produkt.

Gainer är alltså produkten för dig som vill gå upp i vikt genom att öka den kvalitativa muskelmassan. Tillskottet passar även för dig som idrottar och förbrukar mycket energi.

Många gainers innehåller snabba och långsamma kolhydrater, snabbt protein av högsta klass samt vitaminer och mineraler – en kombination som gör att du får ut det mesta möjliga av din träning. Kolhydraternas uppgift är att snabbt fylla på energidepån i musklerna för att radikalt förhindra överträning och muskelnedbrytning. Proteinerna innehåller stora mängder av de viktiga BCAA-aminosyrorna, som stimulerar kroppens utsöndring av tillväxthormon. Protein är byggstenen för ökad muskelmassa. Vitaminerna och mineralerna ser till att kroppens tillväxtfunktioner fungerar maximalt.

Gainer dricker man lämpligen efter ett träningspass. Ju hårdare pass desto mer pulver kan man blanda med vätska. För viktökning där man inte bryr sig om att lägga på sig fett kan man dricka gainers när som under dagen.

Det finns flera olika märken och namn på dessa gainers men i grund och botten fungerar de på samma sätt. Gemensamt för dessa produkter är att de oftast har ordet Gainer i sitt produktnamn. Orkar du inte blanda pulver finns exempelvis Gainomax som alternativ i affären det blir dock dyrare i längden.

Även du som vill gå ner i vikt kan dricka gainer efter ett träningspass för att få maximal återhämtning. Så länge du inte dricker för mycket i förhållande till ditt träningspass och äter bra resten av dagen så är det ingen risk för att lägga på sig fett av detta pulver.

Här hittar du en bra gainer till ett riktigt bra pris: http://www.fitnessguru.com/sv/one-recovery#one-recovery-sv-double-chocolate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.