Vad äter egentligen NHL spelarna?

henrik_lundqvist_taxi

Det är rätt intressant att höra vad professionella hockeyspelare i NHL spelare äter för att hålla sig i form. Henke berättade under mitt besök i New York att det inte alltid är som man tror, att de äter en strikt diet, räknar kalorier och undviker skräpmat. De flesta äter nämligen precis vad de känner för och då kan det slinka ner både det ena och det andra onyttiga. Henkes favoritfuskmat är till exempel hamburgare. Han berättade att så mycket som de rör på sig om dagarna med träning och matcher så förbränner de allt de stoppar i sig.

spaghetti

Personligen har jag inte stenkoll på hur deras kroppar ser ut under utrustningen men jag kan tänka mig att det inte är deffade män med sexpack á la filmen 300. Det är snarare likt de riktiga spartanerna, nämligen bastanta män med lagom fettdepåer som gör att de är stabila på isen och inte flyger omkring som asplöv när de tacklas. Henke är inte speciellt kraftig i kroppsbyggnaden utan prioriterar smidighet och snabbhet men det kommer jag att berätta mer om vid senare tillfälle.

Jag frågade Henke vilka kosttillskott de använder sig av. Han är inte jätteinsatt utan berättade att de får en proteindrink efter träningspasset men annars är det mest vanlig mat de äter.

Det känns som att det finns mycket att göra om man vill förbättra spelarnas kost och på så sätt förbättra resultatet i matcherna. Självklart klarar man sig oftast utomordentligt med vanlig mat och det är säkert något som deras tränare kommit fram till men jag kan ändå inte sluta tänka på vad som skulle hända om man gick in och styrde upp kosten i minsta detalj. De är trots allt idrottsmän på elitnivå och deras kroppar är otroligt påfrestade.

Sist men inte minst vill jag avsluta inlägget med att berätta att Henke precis innan fotot ovan togs ringde hem via skype till sin fru ett par kvarter ifrån oss på Manhattan och vinkade godnatt till deras dotter Charlise. Han är väldigt mån om sin familj och låter den alltid komma i första hand. Det gillar jag.

Läs mer om Henkes förberedelser inför OS på Samsungs OS-sida.

1 kommentar

    • AK11 december, 2013 kl. 16:37
    • Svara

    självklart skulle det säkert bli bättre om dom styrde upp maten men samtidigt svårt att styra upp så pass mycket när dom till exempel är ute på road trip 1-2 veckor !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.