Varför går jag upp i vikt? – Läsarfråga

Jag är 19 år och är 170 lång och väger 84 kilo. Jag äter helt normalt och inte onyttigare än andra. Jag har gått upp 10 kilo på 1 år och jag tränar då och då. Jag vet inte vad jag gör för fel. vad jag än äter/tränar går jag inte ned i vikt.
Josefin.

SVAR: Det är svårt att säga på rak arm varför du gått upp. Jag skulle behöva få en överblick över dina aktiviteteter och kost under ett helt dygn för att se om det är maten det är fel på. Tänk på att det inte spelar roll om du äter lite ifall du äter vid många tillfällen. Då blir det totala intaget stort ändå. Många tror att nötter är nyttigheter som man kan äta hur mycket som helst av. Det innehåller mängder av energi och kan lätt skapa ett överskott som gör att man går upp i vikt eller har svårt att gå ner. Du kanske bör uppsöka en läkare för att utesluta att du inte har hormonella problem. Tänk även på att muskler väger mer än fett. Du kan ha gått upp i muskelmassa, vilket gör att vågen visar mer än förut.

2 kommentarer

  • Anna3 december, 2013 kl. 14:57
  • Svara

  Det kan eventuellt vara så att frågeställaren lider av hypotyreos, finns att läsa om symptom mm här: http://hypotyreos.se. Gå till läkare och be dem kolla upp detta (det göra genom vanligt blodprov).

  • frida5 december, 2013 kl. 09:03
  • Svara

  Jag tror att du småäter skit så som mackor godis läsk… rör på dig ät vettiga saker så går du ner, spikat! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.