Vill du gå upp i vikt? Kan jag så kan du

Jag kom precis att tänka på min första ordentliga viktuppgång. Jag nämnde den under en intervju i Jönköpingsposten förra året och efteråt var det en man som ringde till journalisten efteråt och hävdade att jag inte kan ha gått upp så mycket i vikt på så kort tid. Det är inga problem om förutsättningarna är rätt. Och nej, det fanns inget annat än mat och helt vanliga kosttillskott inblandat.

Jag var väldigt smal när jag var sisådär 20 år. (72 kg på mina 188 cm) och ville inget annat än att gå upp i vikt. Jag kände mig som ett skelett och avundades alla med muskler och även fett på kroppen. Mitt självförtroende var i botten helt enkelt. En dag fick jag nog och bestämde jag mig för att göra något åt det. Jag gick upp 20 kg på nio månader och blev så lycklig över att ha lagt på mig fettvalkar på magen. (idag skulle jag inte tycka samma sak, haha).

Hur gjorde jag då?

Jag visste att om jag äter mer än jag gör av med kommer jag att gå upp i vikt. Äter jag bara lagom mycket behåller jag min höga förbränning och kommer därför inte att öka så mycket. Jag måste alltså äta extremt mycket.

Sagt och gjort. Jag åt allt jag kom över. Fett, kolhydrater och protein. Jag började träna på gym. Fem dagar i veckan med så tung belastning jag klarade av, med rätt teknik givetvis. Vågen började sakta men säkert visa mer och mer. Jag blev taggad. Gick upp mitt i natten och drack en färdigmixad proteindryck med röd mjölk, proteinpulver och banan. Jag dubblade mängden ris och potatis vid måltiderna och drack en gainer efter träningen och två extra proteindrinkar om dagarna. Jag drack även minst en liter mjölk om dagen, utspritt på de olika måltiderna. Jag lämnade inte matbordet förrän jag ätit minst två stora portioner middag.

Precis som jag nämnde vägde jag till slut 92 kg efter nio månader. Fett hade jag lagt på mig men det kändes så underbart att för en gång skull inte få på sig sina gamla kläder. Jeansen satt tajta, skjortorna gick inte att knäppa och jag var starkare än någonsin. En sak minns jag extra mycket och det är när jag la mig för att sova och vilade huvudet på överarmen. Det kändes plötsligt inte som min egen arm. Den började få volym. Jag började även gå in i dörrkarmar då mina axlar fick en extra centimeter bredd på varje sida. Ni som gått upp eller ner i vikt känner till sådana detaljer.

Idag väger jag ytterligare åtta kilo mer och ligger stabilt där till jag bestämmer mig för att starta min deff igen för att komma ner runt 92 kilo igen men den här gången med enbart muskler och inget fett på kroppen. Jag funderar på om det ska bli mitt projekt efter nyår.

Mitt tips till er som vill upp i vikt är alltså att äta, äta och äta, samt styrketräna. Tänkt på att äta bra mat så du ökar i kvalitativ massa. Ingen idé att trycka i sig en massa dåliga fetter som minskar förutsättningarna att bygga muskler och försämrar insulinkänsligheten. De flesta vill ju inte lägga på sig fett under en viktuppgång. Lax, avocado, nötter och från är att föredra för att öka energiintaget om du tröttnar på ris och potatis.

Nedan ser ni en före och efterbild vid min första viktuppgång. Mina armar växte med 10 cm i omfång.

1031875

1 kommentar

  1. Bara man bestämmer sig hur man vill ha det så är inget omöjligt. Det är inte någon NASA forskning att gå upp eller ner 20 kg.
    Jag har gått upp 30 kg på 22 månader, alltså 30 kg på mindre än 2 år. Det är inte svårare än att äta mer eller mindre än kroppen begöver så händer det grejer.

    Philip hur länge är det nu du har tränat ?
    Bra blogg med bra information och intressanta inlägg !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.