003. Små val i livet tar en till oanade platser

003. Länka till ett inlägg du skrivit från 2013 som du tycker borde läsas igen

Det finns många inlägg från 2013 som betyder mycket för mig och är värda att läsa igen men det jag vill länka är ett inlägg med min bakgrund och saker jag varit med om i mitt liv som format mig till den jag är idag. Jag är säker på att varje litet val vi gör i livet påverkar oss som person och avgör var vi kommer att befinna oss om ex antal år framåt i tiden. Om man ser tillbaka på åren som gått så är det ytterst lite som gjort stora förändringar i ens liv.

Ett exempel är när jag jobbade extra på World Class i Liljeholmen och jag kom till jobbet precis när en i personalen som var på besök från Bryssel skulle gå. Jag hälsade på honom vid skohyllan och frågade hur det var i Belgien. Han sa att det var super och att han kom på att han hört att de behöver en ny PT. Jag skojade om att jag borde vara den PT:n, sedan gick jag och bytte om. Dagen efter fick jag ett mail från chefen i Bryssel och en vecka senare jobbade jag där och bodde sedan i Belgien i ett år.

Ett annat exempel tidigare i mitt liv är när jag sökte till Universitetet i Stockholm. Jag kom inte in vid antagningen eftersom jag saknade ett ämne som krävdes. Jag accepterade beslutet och sa åt min chef på Mc Donalds i Jönköping att jag ville öka antalet timmar till heltid. Jag hade nämligen jobbat extra där under min gymnasietid. Det kändes inte helt rätt dagarna som gick så jag funderade på om det fanns något jag kunde göra. Jag satte mig ner och skrev ett långt brev till antagningen för utbildningen jag sökt. Jag förklarade för dem att det skulle betyda enormt mycket att utbilda mig och att jag inte skulle göra dem besvikna osv.
Samma dag som jag skulle börja arbeta heltid på Mc Donalds fick jag ett telefonsamtal från Stockholms Universitet att jag kommit in på utbildningen. De förbisåg det där ämnet som egentligen inte var så viktigt mot att jag lovade att satsa helhjärtat på utbildningen. Ett par timmar senare när jag kom till jobbet sa jag upp mig och starten på mitt nya liv i Stockholm började.
Inlägget om vad som hänt i mitt liv tidigare hittar ni här: https://ptphilip.se/min-bakgrund/

Läs mer om bloggutmaningen 365 frågor här: https://ptphilip.se/bloggutmaningen/

1 kommentar

    • Maria4 januari, 2014 kl. 00:55
    • Svara

    Härligt med människor som vågar ta chanser! Vad är det värsta som kan hända? :-) Kul att du delar med dig! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.