008. Jag var tidig med ölen

008. Var det något du gillade som barn som räknades ”höra till det andra könet”?

Tjejgrej? Haha, jag får väl en massa elaka kommentarer om jag påstår att något är en tjejgrej i dagens hen-samhälle. Skämt åsido, jag har faktiskt ingen aning om ifall jag gjorde något som ansågs vara tjejigt när jag var liten. Jag har till och med ringt min mormor för att fråga men det enda hon kommer på är att jag gillade att rita och måla och det är ganska könsneutralt. En gång plockade jag blommor i rabatterna i Folkets park i Malmö för att ge henne men det var en engångsföreteelse.

Haha, nu kom jag på att jag en gång fick pengar av mormor för att gå till minilivs i Rosengård och köpa något gott till mig. Jag ville så gärna köpa något till mormor istället och gick ner och plockade två folköl från kylen. Ni kan gissa att han i kassan blev förvånad när jag la upp dem på disken.

Om jag fick köpa dem? Nej, det blev ingen överraskning till mormor den dagen.

Jag har ännu en öl-incident jag minns. Mormor dricker ofta ett glas lätt- eller folköl till middagen och frågade en gång om jag ville smaka. Jag kan inte varit mer än fem år så givetvis frågade hon på skoj. Jag tackade ja men fick nöja mig med att lukta på glaset. En vecka senare följde jag med henne till en familj på besök. De frågade vad jag ville ha och dricka till middagen. Jag ropade, ska vi ha ett glas öl till maten mormor? De blev nog också rätt snopna haha.

Läs mer om bloggutmaningen 365 frågor här: https://ptphilip.se/bloggutmaningen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.