010. Jag var iallafall utomhus

010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också

Oj, det är inte lätt. Jag minns inte vad jag lekte när jag var liten men en ”lek” jag däremot kommer ihåg från skoltiden är killerball. Jag vet inte vad som var roligast, det höga tempot eller att man fick kasta en boll på sina skolkamrater. Nu var den förvisso inte hård men ändå.

Oavsett vad jag lekte så gjorde vi det oftast utomhus. Jag vet inte hur det är idag men jag antar att många kids hellre är inne i ett mörkt rum och spelar datorspel än att vistas utomhus. Datorer och TV-spel tror jag är bra till en viss del men för mycket är inte bra för kroppen. Det är nämligen när man är ung som man stärker kroppen och förbereder den inför det vuxna livet då kroppen istället börjar brytas ner för varje år som går.

Har ni läsare några lekar från barndomen ni skulle vilja tipsa dagens barn om?

Läs mer om bloggutmaningen 365 frågor här: https://ptphilip.se/bloggutmaningen/

1 kommentar

  • Emma10 januari, 2014 kl. 23:40
  • Svara

  Burken
  Röda vita rosen
  Under hökens vingar kom
  Förklara krig
  Brännboll

  Listan kan göras lång med roliga lekar jag lätt skulle göra i vuxen ålder oxå ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.