012. Vi lekte krig med mindre blod och mer fantasi

012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn

LEGO: Lego var det bästa jag visste när jag var barn. Jag hade en stor låda med så mycket lego att jag inte visste vad jag skulle göra med allt. Jag kan tänka mig att dagens barn bygger saker på sin ipad men det är viktigt att göra fysiska saker med när man utvecklas. Mina barn kommer att få leka så mycket de vill med leksaker och jag ska försöka att inte göra det bekvämt för mig och Hannah genom att sätta en ipad i händerna på dem så fort de blir griniga. Det är en utmaning, det vet jag så jag får göra mitt bästa iallafall.

KRIGSGUBBAR: Små gröna gubbar med vapen i händerna. Man ställde upp dem och lekte kring lite här och var i hemmet. Det är ingen skillnad mellan datorspelen idag och vad man egentligen lekte förr. Det är bara lite blodigare idag och mindre fantasi.

CYKEL: Kanske inte är en leksak men jag älskade att cykla. Jag minns en cykel jag hade som blev stulen. Jag hade glömt den på gården och när jag kom tillbaka var den borta. En kompis mamma sa att hon sett den stå där men hon hade händerna fulla och kunde inte ta med sig den till vårt hus. Jag var så säker på att ”tjugoenarna” som jag hört om på nyheterna stulit den.

MJUKISDJURET LILLA GUBBEN: Jag hade ett mjukisdjur som föreställer en hund i en tecknad serie som jag döpte till Lilla gubben. Han följde med mig överallt under många år. Min lillebror tog över vårdnaden när han var liten och idag vet jag inte var Lilla gubben finns.

HOCKEYBILDER: Jag, precis som många andra samlade på hockeybilder i mellanstadiet. Jag minns att jag fick en bild som glänste i guld som det endast fanns några få exemplar av. Jag köpte ett plexiskal och satte in den i. Jag var så stolt och säker på att den en dag i framtiden skulle vara värd mycket. Då var den iallafall värd ett par hundra enligt en tidning. Någon månad senare blev jag övertalad av en kille på en annan gård att byta den mot en stor bunt bilder och av någon anledning gick jag med på det. Jag måste ha fått för mig att kvantitet var bättre än kvalitet. Det var kul med en hel påse bilder i ungefär en timme sedan ville jag ha tillbaka mitt guldkort. Då var det så klart för sent. Bytt är bytt…

Läs mer om bloggutmaningen 365 frågor här: https://ptphilip.se/bloggutmaningen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.