Dietkoll med Lailani: Champagnedieten

816543

Grundare
Metoden har sitt ursprung i Frankrike.

Hur ska man äta
Dieten går ut på att undvika de kolhydrater som höjer blodsockret mest. Delikatesser som bland annat gåslever och champagne är tillåtna så länge man håller sig till grundreglerna. Man ska dra in på det mättade fettet. Äter man dåliga kolhydrater enligt metoden ska man inte äta fett under samma måltid. Att hålla ett proteinintag på minst 60 gram per dag rekommenderas. Hälften skall komma från animalier och hälften från växtriket. Intaget skall vara 1200 kilokalorier per dag.

Förbjuden mat
Socker, honung, sylt, kolsyrad dryck och karameller. Bröd skall endast ätas vid frukost.

Bra mat enligt metoden
Champagne eller vin som aperitif, men man ska äta något innan. Mat som innehåller mycket fibrer rekommenderas också.

Varför skulle det fungera?
Man går ner i vikt samtidigt som man äter det man tycker om. Det ökar motivationen. Att äta 1200 kilokalorier per dag gör att de flesta tappar vikt.

Har någon av er läsare provat dieten? Ge feedback i kommentarsfältet.

2 kommentarer

  1. Den verkar verkligen fransk ja :P Den skulle nog faktiskt funka bättre än vissa andra du skrivit ut.

    • Åsa29 januari, 2014 kl. 18:50
    • Svara

    Jag äter LCHF-kost och dricker champagne, går lika bra:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.