Dietkoll med Lailani: Nutrilett

822466

Nutrilett erbjuder en serie produkter, som kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Du kan själv välja, om du vill genomföra en intensiv pulverkur eller om du enbart vill kombinera sund och mager mat med Nutrilett måltidsersättning (Nutrilett Bars).

Grundare
I samarbete med den dansk-norska läkaren Lars H. Høie och näringsexperter från Nycomed Pharma utvecklade man Nutrilett. Produkten lanserades 1989 i Norge och kom till Sverige 1992. Nutrilett är idag marknadsledande i båda länderna.

Hur ska man äta
Väljer du en intensivkur så ska du dricka 5 påsar/dag, det blir sammanlagt ca 548 kcal. Du kan välja att använda Nutrilett Comp under intensivkuren så är det lättare att genomföra den.

Förbjuden mat
Under en intensivkur så ska du inte äta något annat än pulverdrycken.

Bra mat enligt metoden
Du kan själv välja om du vill köra en Intensivkur eller om du vill kombinera sund mat med Nutrilett Bars.

Varför skulle det fungera?
Nutrilett finns både som vattenlösligt intensiv pulver och som färdigblandad shaker(Ready-to-Drink). Det finns även barer, en måltidsersättning när du vill ha något att tugga på.

Pulvret har ett mycket lågt kaloriinnehåll men innehåller samtidigt alla proteiner, kolhydrader, nödvändiga fettsyror, mineraler och vitaminer som kroppen behöver.

Kroppen tillförs även nog med energi som är helt avgörande för att muskelmassan ska kunna upprätthållas under viktminskningen.

Nutrilett innehåller även en unik sammansättning av kolhydrater, proteiner och fibrer som gör att du känner dig mätt och tillfreds under kuren, samtidigt som du går ner i vikt. Du kan även kombinera Nutrilett Intensiv med Nutrilett Comp, kapslar med glukomannan som sväller i magsäcken och ger en mättnadskänsla.

Att tänka på
Nutrilett bör inte användas som enda näringskälla för barn, ungdomar, äldre, gravida eller ammande. Ska ej användas vid ätstörningar, störningar i ämnesomsättningen eller i andra situationer där ett lågt energiintag är ohälsosamt. Du bör konsultera med läkare om du är allergisk mot vissa livsmedel eller om du vill använda Nutrilett som enda näringskälla i mer än 2 veckor.

Har någon av er läsare provat dieten? Ge feedback i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.